20 / 04 / 2024

Giresunlular Kültür Evi'nin temeli yarın atılacak!

Giresunlular Kültür Evi'nin temeli yarın atılacak!

Esenyurt Belediyesi tarafından Giresunlular Kültür Evi temel atma töreni ve şölen programı düzenleniyor. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Giresunlular Kültür Evi için kolları sıvadı.



Esenyurt Belediyesi tarafından Giresunlular Kültür Evi temel atma töreni ve şölen programı düzenleniyor. İlçede birçok federasyon, il ve ilçelere dernek merkezi ve kültür binası kazandıran Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Giresunlular Kültür Evi için kolları sıvadı.

 

İlçede yaşayan binlerce Giresunlu vatandaşın faaliyetlerini yürütebileceği Kültür Evi projesi mimari özellikleri ile dikkat çekiyor.

 

Temel atma ve şölen…

26 Nisan Pazar günü temeline ilk harç dökülecek olan Giresunlular Kültür Evi temel atma töreni aynı zamanda eğlence ve şölen havasında gerçekleşecek. Programda Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Mustafa Küçük yanı sıra Giresunlu sanatçılar Gizem Kara ve Erdal Güvendi İstanbul’da yaşayan Giresunlulara memleket havası yaşatacaklar.

 

 Otçu Göçü Yürüyüşü, Kardeşlik Tohumu Ekimi ve Büyük Ayyıldızlı Horon Gösterisi

Programda dernek temel atma töreni ve protokol konuşmaları dışında,  Karadeniz geleneklerinden “Otçu Göçü Yürüyüşü, Kardeşlik Tohumu Ekimi, 28 kemençeci ile en büyük ayyıldızlı horon gösterisi ve konserler” gerçekleşecek.

 

Temel atma törenine katılan konuklar için 15 bin kişilik pancar çorbası, 10 bin kişilik keşkek, Giresun pastası, Görele dondurması, Çamoluk balı, Görele kesme helvası ve Şebinkarahisar pestil köme ikramı yapılacak.      

 

Mimari özelliği ile dikkat çeken Giresunlular Kültür Evi toplam 1000 m² alan üzerinde 4 kattan oluşarak içerisinde yönetim ve toplantı odaları, yöresel yemek salonu, misafirhane, derslikler, dinlenme salonları ve çok amaçlı konferans salonu bulunuyor. Ayrıca Kültür Evi bahçesinde; serender, değirmen, taflan, çay, kara üzüm, incir, fındık, kiraz, ceviz ve elma bahçeleri de bulunacak.


Geri Dön