25 / 04 / 2024

Giresun'un spor salonu ihtiyacı mecliste konu oldu!

Giresun'un spor salonu ihtiyacı mecliste konu oldu!

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun'a spor salonu yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Giresun un spor salonu ihtiyacı mecliste konu oldu!


CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun'a spor salonu yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu önergesini Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a iletti.


Bektaşoğlu önergesinde "Karadeniz'in bütün takımlarından önce, üstelik de 70'li yıllarda ilk birinci lige çıkan takımı, Giresunspor'dur. İlimizi şu anda yine birincisi ligde temsil eden Yeşil beyazlı ekibimiz, fındığımızı da temsil ettiği için çotanaklar diye anılır ve yurtiçi ve yurt dışında çok geniş bir taraftar kitlesi vardır. Ancak Giresunlular sadece futbola değil, sporun her türüne ilgilidirler ve pek çok alanda başarıları da vardır.


Bayan basketbol takımımız da kentimizi yakın tarihimize kadar temsil ederken, şu anda Basketbol Süper Lig'inde mücadele eden Yeşilgiresun Belediyespor'da, ilimizin "Basketbol Kenti" adıyla anılmasını sağlamıştır.


Ama buna rağmen ilimizde bir spor salonumuz yoktur. Basket takımımız maçlarını ve antremanlarını fiziki ve teknik koşulları yetersiz, izleyici kapasitesi sınırlı ve oturma alanları alt yapı eksiklikleri onarımlarla giderilmeye çalışan 1980'li yıllardan kalma bir salonda yapmaktadır.


Nüfusu 110 bine yaklaşan kentin tek spor salonu budur ve sadece spor değil, değişik amaçlı kültürel etkinlikler için kullanılmakta ve hatta devlet törenleri de burada yapılmaktadır." dedi. 


Bektaşoğlu'nun soruları

1. Sizden önce aynı görevi yürüten bakanların salon sözü vermesi, partinizin her dönem seçim bildirgesinde bu konun yer alması, çeşitli etüt çalışmalarının yapıldığının bilinmesi bir beklentiye yol açtığı için buna uygun olarak döneminizde Giresun için bir salon projesi hazırlanmış mıdır?


2. Tarafınızdan da bilinen ve son 5 yıldır bilgi ve belgelerle sabit olan bu sorununun aciliyeti ve Giresun'un bir spora salonuna kavuşturulması gerektiği gerçeğinden hareketle, hazırlanmakta olan 2017 bütçesine bir kalem olarak Giresun 19 Eylül Spor Salonu yapımı işini koymayı düşünmekte misiniz?


3. Halen şehir merkezinde bulunan ve Atatürk'ün Giresun'a geliş gününü isim olarak taşıyan 19 Eylül Spor Salonu'nun bulunduğu arazinin alışveriş merkezi veya başka rant amaçlı işler için kullanılacağı ve salonun dışında bir başka alana kaydırılacağı iddialara doğru mudur?


4. Bu salonun bulunduğu alan şu anda hangi kurumun sorumluluğundadır, bakanlığınızın bir başka kurumla yaptığı bir protokol hangi maddeleri içermektedir?





Geri Dön