25 / 04 / 2024

Global Architectural Development'tan yenilikçi yaklaşımlar

Global Architectural Development'tan yenilikçi yaklaşımlar

Kentin yüzü mimarların sanatsal dokunuşuyla değişiyor. Global Architectural Development, şehre yenilikçi bir yaklaşım getiriyor



Projeleri arasında, İstanbul, Bodrum, New York, Washington DC, Virginia, Connecticut, Philadelphia, Rusya ve Libya'da ofis binaları, oteller, kültürel merkezler, kamusal alanlar, konutlar ve rezidanslar, spor merkezleri ve restoranlar bulunan GAD, son zamanlarda şehirdeki farklı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Borusan Sanat Evi, Autopia Alışveriş Merkezi, Beşiktaş Balık Pazarı en çok konuşulan çalışmaları arasında. Gökhan ve Özlem Avcıoğlu'nun global işbirliğindeki mimarlık ofisi, Wallpaper ve Architectural Digest gibi dergilerde adından söz ettirdi. İstanbul'un 2000'li yıllarda hız kazanan modern mimari dönüşümünü yaratan projelerin birçoğunda onların imzası var.

AQUA
Florya'daki alışveriş merkezi projesi 25 bin metrekarelik alana yayılıyor. Belli bir uzaklıktan bakıldığında üzerindeki  katmanlar, falezleri andırıyor.  Ayrıca katlar, aralarından ışık almak üzere ayrıştırılmış. Geceleri bu aralardan süzülen ışık ile birlikte yapı bir kor gibi görünüyor.  Falezler denizle birleştikleri yerde iki adet uzun iskeleye dönüşerek denize uzanıyor.


AGORAS
GAD henüz proje aşamasındaki Agoras'ı bir "rahatlama kompleksi" olarak tanımlıyor. Binalar birbirinin önünü kesmeden manzaraya bakıyor. Kat bahçeleri huzur verici yeşil alanlar yaratıyor. Çevreye duyarlılığı ön planda tutan proje, yağmur sularını biriktirerek kullanıma sokuyor, kolektörlerle güneş enerjisiden faydalanıyor. 43 bin metrekarelik alışveriş merkezinde 14 sinema, spor salonu, restoranlar ve mağazalar var.

SNP ZEYTİNBURNU
Zeytinburnu'ndaki konut-ticaret bloğu, alçalarak inen bir biçime sahip. Kat bahçeleri aşağı doğru inerek, müstakil villa bahçeleriyle birleşiyor. Projede, yüksek binalarda kaybolan 'ev' olma hissinin tekrar yakalanması üzerine durulmuş. Daire içlerinde de özgünlük sağlayacak detaylar aranmış. Küçük daireler çoğunlukta. Çatılar teras bahçeleri olarak kullanılıyor. Ortak alanda havuz ve bahçeler var.


ONE AND ORTAKÖY
Ortaköy'de inşaatı süren proje, nisanda tamamlanıyor. Biri konut, biri ofis, iki binası var. GAD, One and Ortaköy'ü "Bölgenin çağdaşlaşması adına atılan ikonik bir adım" olarak tanımlıyor. Her iki binanın çatısı oyun alanı olacak şekilde tasarlanmış. Yeşil çatılar binanın kütle görüntüsünü küçültüyor. Konut bölümünde 98 daire var.  Toplum 2 bin 500 metrekare yeşil alan dikkat çekiyor
Milliyet Cadde


Geri Dön