19 / 04 / 2024

Global Holding Avrupa'da bir liman daha aldı!

Global Holding Avrupa'da bir liman daha aldı!

Global Yatırım Holding ile Karadağ Özelleştirme Konseyi arasındaki, Bar Limanı'nın yük ve kargo terminalinin işletme hakkı ile hisselerinin yüzde 62'sinin devredilmesine ilişkin sözleşme, Başbakanlık'ta düzenlenen törenle imzalandı....




Geçtiğimiz günlerde ortağıyla birlikte Avrupa'nın en büyük yolcu limanı olan Barselona Limanı'nın işletmecisi Creuers del Port de Barcelona'nın yüzde 23 hissesini satın alan Global Yatırım Holding şimdi de Adriyatik'in eş işlek limanlarından Karadağ'ın Bar Limanı'nın yük ve kargo terminali aldı....


Global Yatırım Holding ile Karadağ Özelleştirme Konseyi arasındaki, Bar Limanı'nın yük ve kargo terminalinin işletme hakkı ile hisselerinin yüzde 62'sinin devredilmesine ilişkin sözleşme, Başbakanlık'ta düzenlenen törenle imzalandı.

      

Karadağ Özelleştirme Konseyi İhale Komisyonu Başkanı Branko Vuyoviç, törende yaptığı konuşmada, bir Türk şirketinin Karadağ'da liman devralmasından memnuniyet duyduklarını ve özelleştirmelerden olumlu sonuç almaya dair beklentilerinin karşılanacağına inandıklarını söyledi.

      

İmzaladıkları anlaşmanın, Türkiye ile Karadağ arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da gelişeceğinin göstergesi olduğunu belirten Vuyoviç,  Karadağ'ın yabancı yatırımları teşvik etmeye devam edeceğini ifade etti.

      

Global Yatırım Holding Genel Müdürü Saygın Narin ise Bar Limanı'nı yük ve kargo limanını işletecek olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Narin, ayrıca Global Yatırım Holding'in, Karadağ'da uzun süre çalışmayı hedefleyen bir şirket olduğunu ve güzel işler ortaya koyacaklarını söyledi.

      

Bu arada, özelleştirme kapsamında, Karadağ devletine 8 milyon euro ödeneceği kaydedildi.

      

BARSELONA LİMANI'NA DA ORTAK OLMUŞTU

Global Yatırım Holding'in bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri, iki gün önce de ortağıyla birlikte Avrupa'nın en büyük yolcu limanı olan Barselona Limanı'nın işletmecisi Creuers del Port de Barcelona'nın yüzde 23 hissesini satın almıştı.


Creuers del Port de Barcelona, Avrupa'nın en büyük yolcu limanı olan ve 1.8 milyon yolcu kapasiteli Barselona Limanını işleticisi. Şirket aynı zamanda Malaga Limanının çoğunluk hissesine ve Singapur Yolcu Limanının azınlık hisselerine sahip.


Hürriyet


Geri Dön