16 / 04 / 2024

GMSİ kredi kartı ile ödeme!

GMSİ kredi kartı ile ödeme!

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) için ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı. Vergi ödemelerinin 31 Mart'ta son bulacağı GMSİ vergisi kredi kartı ile ödenebilir mi?



GMSİ kredi kartı ile ödeme!

Gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ), gelir vergisi Kanunu'nun 2 inci maddesinde gerçek kişilerin vergiye tabi gelir unsurlarından GVK' nun 70 inci maddesinde sayılan mal ve hakların  kiralanması dolayısıyla elde edilen gelirleri ifade ediyor.


Kira gelir vergisi olarak da bilinen GMSİ vergisi için ödemeler, vergi dairelerine yapılıyor. Peki, GMSİ kredi kartı ile ödenebilir mi? GMSİ kredi kartı ile nasıl ödenir?


Vergi ödemesinde bazı bankalara tahsil için yetki veriliyor. GMSİ İÇİN kredi kartı ile ödeme yapılabilen bankalar şu şekilde sıralanıyor:


GMSİ vergisini kredi kartı ile ödeme imkanı olan bankalar:

Akbank, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, HSBC Bank, T.C. Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası


2014 Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi kapsamında kira gelir vergisi ödemeleri için yetki verilen diğer bankalar şu şekilde sıralanıyor:


AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİBABANKA A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)

TEKSTİLBANK A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)

POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT) **

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. (*)

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. (*)


Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesinden de Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası haricinde diğer (*) bankaların kredi kartları ile tahsilat yapılabilmektedir. Ayrıca, Gayrimenkul Sermaye İradına ilişkin olarak Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası, Akbank, Finansbank, HSBC Bankası dahil olmak üzere bu bankaların Kredi Kartları ile tahsilat yapılabilmektedir.


GMSİ nasıl hesaplanır?



Geri Dön