19 / 04 / 2024

Göç edenlere örnek kentsel dönüşüm projeleri hazırlanacak

Göç edenlere örnek kentsel dönüşüm projeleri hazırlanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Berlage Enstitüsü iş birliğiyle göç edenler için örnek kentsel dönüşüm projeleri hazırlanacak



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda'nın Berlage Enstitüsü iş birliğiyle 36 ay sürecek çalışmayla göç edenler için örnek kentsel dönüşüm projeleri hazırlanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır nüfusunun büyük bir çoğunluğunun geçen 20 yıl boyunca göç edenlerin oluşturduğunu, kırsal kökenli ve kırsal hayat bakışına sahip yerinden olmuş kişilere barınma imkanı sunmada büyük problemler yaşandığını söyledi.

Göç edenlerin kentin sosyal ve ekonomik hayatına entegre olamadığını, son derece yoksul ve sürdürülebilir olmayan koşullarda yaşadıklarını kaydeden Sevinç, göç edenlerin barınmasını ve entegrasyonunu sağlamak, onları güçlendirerek yaşam koşullarını iyileştirmek istediklerini aktardı.

Göç edenler için örnek kentsel dönüşüm projeleri hazırlamak amacıyla bu alanda çalışmaları olan Hollanda'nın Berlage Enstitüsü ile iş birliği yapacaklarını kaydeden Sevinç, "Göç Ettirilmişlerin İskanı, Diyarbakır'da Yeni Belediye Sosyal Konut Hizmeti Projesi"ni enstitü ile ortak yürüteceklerini bildirdi.

Proje kapsamında Kentsel Tasarım Şube Müdürlüğünün kurulduğunu ifade eden Sevinç, şöyle dedi:
"Proje, Hollanda Büyükelçiliği'nin desteğiyle yürütülüyor. Büyükelçilik, projeye 621 bin avro destek verdi. 36 ay sürecek çalışmada Diyarbakır'a özgü model hazırlanacak ve uygulanacak. Berlage Enstitüsünün Arnavutluk'un Tiran kentinde bu konuda çok başarılı çalışmaları var. Öncelikle kentsel dönüşüm için örnek projeler hazırlanacak. Bu projeler kentin yoğun göç alan yerleri olan Sur ilçesi, Aziziye ve İskan Evleri mahallelerine uygulanacak şekilde hazırlanacak.

Daha sonra hazırlanan örnek projelerin hayata geçirilmesi amacıyla AB'nin hibe ve kredilerine başvuru yapılacak. Enstitü, bu konuda da yardımcı olacak."
AA


Geri Dön