19 / 04 / 2024

Göcek Koyları imara açılmayacak!

Göcek Koyları imara açılmayacak!

Orman Genel Müdürlüğü: "Muğla'nın büyükşehir olması, İl Özel İdaresinin kapanması ve tüzel kişiliğinin bitmesi dolayısıyla ilgili tesisler Özel İdare tarafından Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne mayıs ayında devredilmiştir" ifadelerini kullandı.



Orman Genel Müdürlüğü, Muğla'nın büyükşehir olması, İl Özel İdaresinin kapanması ve tüzel kişiliğinin bitmesi dolayısıyla ilgili tesislerin Özel İdare tarafından Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne mayıs ayında devredildiği bildirdi.


Orman Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Dalaman ilçesindeki Göbün, Akbük, Taşkaya (Bedri Rahmi) ve Küçük Sarsala koylarında bazı gazetelerde yer aldığı gibi imara açılması, doğal ve tarihi yapıya zarar verebilecek tesislerin yapılmasının kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulandı.


Bu alanlarda mevcut bulunan ve mevzuata uygun durumdaki kır gazinosu, tuvalet gibi tesislerin kullanılacağı, tamire ihtiyacı olanların onarılacağına dikkati çekilen açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde Kıyı Kanunu ÖÇK, sit gibi mevzuat kapsamında uygun görüşler alınarak Mesire Yerleri Tebliğinde belirtilen kır gazinosu, büfe gibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak geçici ve günübirlik kullanıma yönelik tesislerin yapımına izin verileceği kaydedildi.


Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Göcek'teki Taşyaka, Küçük Sarsala, Akbük ve Göbün koylarında kaçak faaliyetlerin ve yapılanmanın önüne geçmek amacıyla 1995 yılında ilgili bakanlıklar arasında yapılan protokolle ve ilgili yerlerden alınan olurla yat mola noktası tesis edildiği anlatılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:


"Muğla'nın büyükşehir olması, İl Özel İdaresinin kapanması ve tüzel kişiliğinin bitmesi dolayısıyla ilgili tesisler Özel İdare tarafından Dalaman Orman İşletme Müdürlüğüne mayıs ayında devredilmiştir. Söz konusu yerler devlet ormanı olup, ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Orman Genel Müdürlüğünce günübirlik mesire yeri olarak tescil edilmiştir. Söz konusu alanların mesire yeri olarak üçüncü şahıslara kiralanması, Mesire Yerleri Yönetmeliği uyarınca 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre ihale yoluyla yapılabildiğinden ihale hazırlığı gayet şeffaf şekilde bu kapsamda yapılmıştır."


AA


Geri Dön