19 / 04 / 2024

Göcek Koyları'nın ihalesi tamamlandı!

Göcek Koyları'nın ihalesi tamamlandı!

Orman Genel Müdürlüğü Dalaman Orman İşletme Şefliği'nin ilçedeki Göbün, Akbük, Taşkaya (Bedri Rahmi) ve Küçük Sarsala koylarını 'C tipi mesire yeri' olarak ihale edilmesi protesto edildi.



Orman Genel Müdürlüğü Dalaman Orman İşletme Şefliği'nin ilçedeki Göbün, Akbük, Taşkaya (Bedri Rahmi) ve Küçük Sarsala koylarını 'C tipi mesire yeri' olarak ihale edilmesi protesto edildi. Dün yapılan ihalede Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Akbük'ün ihalesini 29 yıllığına Hüseyin Gülen isimli işletmeci kazandı. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kiralığa çıkardığı Muğla Göcek'teki dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Akbük'ün ihalesi dün Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde tamamlandı. Koyların işletmesini 29 yıllığına Hüseyin Gülen isimli işletmeci kazandı. Gülen'in Akbük koyu için 250 bin lira civarı bir rakam, Taşyaka Bedri Rahmi Koyu için de 900 bin TL ödeyeceği belirtildi. Bu arada dün ihalenin gerçekleştirildiği Dalaman Orman İşletme Şefliği'nin önünde toplanan vatandaşlar, 'Koylar bizimdir satılamaz', 'Direne direne kazanacağız' şeklinde slogan attı, Ormancı türküsünü söyledi. İhale yapılan binanın önünde polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Dalaman Koylarını Kurtarma Platformu Sözcüsü Erdoğan Karakuş, toplanan kişilerin yapılan ihaleyle ilgili demokratik tepkilerini gösterdiklerini söyledi. İhaleyle koyların başkalarına peşkeş çekilmek istendiğini iddia eden Karakuş, "Bu koyların bu şekilde ihale edilmesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Hali hazırda koylardaki işletmecilerle sözleşmelerin güncellenmesi gerekiyordu" dedi. Karakuş, koyların büyük holdinglere kiralanmasının ilçede büyük bir istihdam açığına sebep olacağını savundu. Platform üyesi Telat Topçuoğlu ise Göcek koylarında daha önce özelleştirilen adalar bulunduğunu ifade ederek, "Özelleştirilen adaların yakınına halk yaklaştırılmıyor. Bu koylar da özelleştirilip büyük şirketlere geçtikten sonra ne tur tekneleri yanaşabilecek ne de halk buralardan faydalanabilecek" diye konuştu.


Eroğlu: Yapılaşma olmayacak


Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ihaleyle ilgili tepkiler konusunda "(Göcek koylarında) Kesin surette yapılaşma yoktur. Temizlik, bakım çalışmaları vardır. Yaptığımız bundan ibarettir" dedi. Göcek koylarını koruduklarını ifade eden Eroğlu, "Hiçbir şekilde zarar söz konusu değil. Bazıları, menfaatine dokunuyor herhalde, bizim korumamız. Böyle ses çıkarıyorlar. Korunacak, koruyoruz, korumaya devam edeceğiz" diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön