23 / 04 / 2024

Gökçebey'e biogaz tesisi kuruluyor!

Gökçebey'e biogaz tesisi kuruluyor!

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Çukur Köyü mevkisinde, tavuk çiftlikleri gübre atıklarının enerjiye dönüştürülmesi amacıyla 39 dönümlük araziye biogaz tesisi kurulacağı bildirildi. Tesisin 250 kişiye istihdam sağlayacağı belirtiliyor...




Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Çukur Köyü mevkisinde, tavuk çiftlikleri gübre atıklarının enerjiye dönüştürülmesi amacıyla 39 dönümlük araziye biogaz tesisi kurulacağı bildirildi.


Zonguldak ili Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Başkanı Osman Bayraklı, Gökçebey ilçesine yapılması planlanan biogaz tesisi ile ilgili yaptığı açıklamada, ilçede 320 adet tavuk çiftliğinin bulunduğunu ve Zonguldak ilinin beyaz et ihtiyacının yüzde 18'inin bu çiftliklerden sağlandığını kaydetti. İlçeye kurulması planlanan biogaz tesisinin de 250 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Başkan Bayraklı,  İzmir  ilinde bulunan bir şirket ile anlaştıklarını, Mart ayında başlayacak olan çalışmanın ardından Temmuz ayında da tesisin faaliyete gireceğine söyledi. Bayraklı, “İlimize bağlı yaklaşık 320 adet tavuk çiftliği bulunmaktadır. Çiftlik sayılarımız çoğaldıkça çevreyi rahatsız etmemek için tedbirler almamız gerekiyordu. Tüm tavuk çiftliklerinin gübre atıklarını değerlendirmek için Gökçebey ilçemize yaklaşık 250 kişinin istihdam edeceği 39 dönüm araziye biogaz tesisi kurulmasına karar verilmiştir. Böylece ilimizin kömürden sonra ikinci geçim kaynağı olan tavukçuluk sektörünü geliştirmek, çevreyi kirletmemek, iş istihdamı açmak için Zonguldak, merkez, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey İlçesine bağlı olan tüm tavuk çiftliklerinin atıklarını değerlendirilip biogazdan enerji elde edilecektir. Yönetim kurulu adına Zonguldak’ımıza tüm ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Zonguldak Haber


Geri Dön