19 / 04 / 2024

Gökçek: Eymir'i alacağız, devamına boğaz yapacağız

Gökçek: Eymir'i alacağız, devamına boğaz yapacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı programda Eymir Gölü ile ilgili planlarını şöyle açıkladı: “Eymir elden çıkmış vaziyette. Eymir’i alacağız, devamına da boğaz yapacağız”



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı televizyon programında Eymir Gölü ile ilgili olarak, “Eymir elden çıkmış vaziyette. Eymir’i alacağız, devamına da boğaz yapacağız” açıklamasını yaptı.


Melih Gökçek, katıldığı bir televizyon programında  Ankara  gündemine ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun 1998 yılında 250 otobüslük ihalede rüşvet alındığı iddialarıyla ilgili olarak Gökçek şunları söyledi:


ABD’YE AVUKAT GÖNDERDİM

“ABD’ye avukat gönderdim, avukat ilk aşamayı aştı. ‘Bizde böyle bir şey yok’ dediler. Ana merkeze gittik. Bugün itibariyle ana merkezde devam ediyorlar. Bakalım onun cevabı nasıl gelecek. İkincisi Adalet Bakanlığı’na müracaat ettim. Onun cevabı da bir-iki gün içinde gelecek. O milletvekillerini hem maddi hem de cezai yönden mahkum ettireceğim, bu benim boynumun borcu. Ben Melih Gökçek isem bugüne kadar ne söylediysem Rabbime hamd olsun, söylediğimi ispat etme hakkı verdi. Şimdi direkt ispat edeceğim bir şey değil. Kimin ispat etmesi gerekir, her zaman iddia edenin ispat etmesi gerekir. İddiada bulunan iki milletvekilini de mahkemeye verdim. Bu davaların sonucunu da inşallah kamuoyu ile paylaşacağız.”


EYMİR GÖLÜ


Eymir Gölü ile ilgili de konuşan Gökçek, “Eymir elden çıkmış vaziyette. Eymir’i alacağız, devamına da boğaz yapacağız” diye konuştu.


Asfalt parasını ödeyenlerin geri almasının yasal olarak mümkün olmadığını kaydeden Başkan Gökçek, “Kamunun parasının iade edilmesine dair bir kanun yok. Kullanandan alalım asfalt parasını. Arabanız var ayda 15 lira gibi, yılda 180 lira gibi alalım” ifadesini kullandı. 


Hürriyet


EYMİR VE MOGAN BİRLEŞECEK

Melih Gökçek 5 Mart 2014 tarihinde Ankara ile ilgili 18 projesini açıkladığı toplantıda, 'Boğaz' projesini şu sözlerle anlatmıştı:

"Ankara’ya deniz getirmek imkansız; ancak artık Ankara’nın da bir boğazı olacak...

Ankara’nın güneyinde, imrahor vadisinde, birinci etapta yer alacak 11 km’lik dev kanal etrafında dizilen villalar, cafe/restoran ve benzeri yerler, dinlenme alanları… 

Ankara’nın imajına inanılmaz bir katkı sağlayacak olan bu yatırımın, 5 yılda bitirilmesi planlanıyor… 

Eymir Gölü ile Gölbaşı mezarlığı arasında kurulacak olan pis su arıtma tesisinden elde edilecek arıtılmış sular, bu kanalı besleyecek. 

İleride Eymir ve Mogan ile birleştirilecek bu proje sayesinde kanal uzunluğu 43 km’ye kadar çıkabilecek."




Geri Dön