25 / 04 / 2024

Gökçek'in Güvenpark'ı yenileme çağrısı neden ciddiye alınmadı?

Gökçek'in Güvenpark'ı yenileme çağrısı neden ciddiye alınmadı?

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Güvenpark’ın yenilenmesi kapsamında, odalara proje çizmeleri konusundaki daveti için, “Yaptığı çağrıyı ciddiye almıyoruz” dedi.



Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) için ‘Kent Düşleri’ adlı fikir proje yarışmasının basın toplantısında konuşan Candan, gazetecilerin, Gökçek’in Güvenpark’la ilgili odalara çağrısı olduğunu hatırlatması üzerine şu açıklamalarda bulundu:


ÖNCE YERİNİ DOLDURSUN

“Melih Gökçek’in 22 yıldır bilimsellikten uzak bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak önce görevini yapmasını bekliyoruz. Her yağmurda her tarafı göle çevrilen  Ankara  için görevini yapsın. Yazılı olarak ve basın aracılığıyla yaptığı çağrıyı ciddiye almıyoruz. Önce Ankapark’taki milyarlık oyuncaklarından vazgeçsin, kaçak Saray’ı mühürlesin, halktan özür dilesin, 1 metre metro yapamamasının cevabını versin. Ondan sonra dikkate alır mıyız, ciddiye alır mıyız almaz mıyız karar verebiliriz. Gökçek önce yerini doldursun.”


SAMİMİYETSİZ BULUYORUZ

Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan ise, “Bir kentin tarihsel dokusunu hiçe sayan, bilim ve teknikten uzak verilerle çalışan biri, Mimarlar Odası’nın muhatabı olamaz. Hiçbir yasaya uymadığı halde, en son sanki yasa tanıyormuş gibi Mimarlar Odası’nı hedef göstererek provakatörlük yaptı. Çağrısını da samimiyetsiz buluyoruz” dedi.


PROJEDE DEVLET MEZARLIĞI KALKIYOR

Öte yandan AOÇ Kent Düşleri Fikir Proje Yarışması’nın değerlendirme jürisinin toplantısının sona ermesinin ardından büyük jüri toplantısı 12 Eylül’de yapılacak yarışmayla ilgili Candan, şunları aktardı: 

“Çok radikal fikirler var. Örneğin; devlet mezarlığını kaldırarak AOÇ’yi eski işlevine dönüştüren fikirler var. Kaçak Saray’ın olduğu alanı tamamen kaldırarak demokrasi meydanı ve özgürlük tepesi haline gelmesi yaklaşımının kaynaklı tartışmaya davet edilen projeler var. Diğer bir proje, Kaçak Saray’ın işlevlendirmesinde sarayı enstitü olarak değerlendiriyor ve Ankara Bulvarı’nı kaldırarak raylı sistemi öneriyor.”


Hürriyet Ankara


Geri Dön