25 / 04 / 2024

Gökçenay Grup Van'a 400 kişilik mermer fabrikası kuruyor!

Gökçenay Grup Van'a 400 kişilik mermer fabrikası kuruyor!

Depremin ardından Van'a en büyük yatırımı Gökçenay Grup gerçekleştirdi. Van Mermer adı altında faaliyet gösterecek fabrika, Siirt, Hakkari, Van ve İran'daki ocaklardan çıkaracağı taşları işleyecek. 400 kişiyi istihdam edecek Van Mermer, ocaklarda çalışan



Depremin vurduğu Van yaralarını sarmaya çalışırken, gelen büyük yatırım haberi umutları artırdı. Van Organize Sanayi Bölgesi’nde kendi alanında Türkiye’nin en büyük fabrikası kuruldu. Van Mermer adı altında kurulan ve Gökçenay Gruba bağlı olan fabrika granit ve mermer üretiminin bir arada yapıldığı Türkiye’nin en büyük fabrikası olmaya aday. Tam kapasite ile çalışması durumunda 400 kişiye istihdam yaratacak fabrika, üretiminin yüzde 70’ini ihraç edecek. Üretimin yüzde 30’u ise iç pazara satılacak. Van Mermer Fabrikası Siirt, Hakkari, Van ve İran’dan kurulan mermer ocaklarından gelen mermerleri işleyecek. Ocaklarda çalışan sayısı ile birlikte, istihdam sayısı 750 kişi olacak.

Gökçenay Grup şimdiden Van Mermer’in dış pazar çalışmalarına da başlamış durumda. Firma Azerbaycan, Çin, Hindistan, ABD, Kanada, Irak ve İran’a ihracat yapmaya hazırlanıyor. İlk sipariş ise Çinlilerden geldi. Geçen hafta Siirt ocaklarında inceleme yapan Çinli heyet ilk siparişlerini verdi. 17 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan Van Mermer, ilk etapta yılda 450 bin metrekare üretim yapacak. Yeni makinalarla yatırım yılda 510 bin metrekareye çıkarılacak.

Van Mermer için toplam 50 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Gökçenay Grup Temsilcisi Bedrettin Gökçenay, kazandıklarını Van’a yatırmaktan gurur duyduklarını belirtti. Gökçenay, “Van sevdalısı olarak yatırımımızı Van’a yaptık. İnsanların mutlu olması, bu kentte huzurlu olması bizleri de mutlu edecektir. Çalışan, üreten bir Van için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bugün burada kurulan bir fabrika, yarın başka yatırımcılara da örnek olacak” şeklinde konuştu. Gökçenay, Van’da kısa bir süre sonra tekstil kent kurulacağını da anımsatarak, “Buraya büyük yatırımcılar gelecek. Büyük yatırımlara destek verilmeli, bu kenti bölgenin ve hatta ülkenin gündemine güzel şeylerle getirmeliyiz. Bu güne kadar desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Van Milletvekili Burhan Kayatürk: İşsizlik belasına son verecek

Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise Van Milletvekili olarak, Van’ın hep güzel şeylerle anılmasını dilediğini belirterek, “Bugün burada ne kadar anlamlı bir yatırım yapıldığını gördük. Bu tesis üretime geçtiğinde yüzlerce insan istihdam edilecek. Gurur duyacağımız bir yatırım. Bu tesislerin çoğalması, bu kentin en büyük sorunu olan işsizlik belasına son verecektir. Van büyüyecek ve gelişecek. Bu vakitten sonra hiçbir güç bu gelişimin önünde duramaz. Bizlerde bu gelişime ayak uydurmalı ve Van’ı hak ettiği yere getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Nadiroğlu: Marka fabrikalar kentin kaderini değiştirecek
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van'ın böylesi büyük fabrikalara ihtiyacı olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu: "Bir Vanlı olarak bu kadar büyük ve önemli bir fabrikanın burada bulunmasından gurur duydum. Bu Van'ın gururu olacak. Burada 750 aile iş sahibi olacak, aş sahibi olacak. Bu tablo karsısında mutlu olmamak elde değil. Bu büyük tesisi ilimize kazandırdıkları için Gökçenay Grup'a teşekkür ederim. Van ancak üretimle kalkınabilir. Bu türden marka olacak fabrikaların kurulması bu kentin kaderini değiştirecektir. Bu tesislerin çoğalması ile Van gelişecektir. Birbirimizi sevmeli, birbirimize destek verirsek çok daha güzel günler bizleri bekliyor. Geleceğimizi doğru planlamak adına öngörülü olmalıyız. En az 50 yıllık öngörülerle planlar yapmalıyız. Van'ın kalkınması gelişmesi ancak böyle bu sekil öngörülerle sağlanabilir. Geçmişte kişisel çıkarlar ön plana çıkarılmış, küçük hesaplar yapılmıştır. Artık bu düşünceyi aşmak gerek. Kentin akarları, geleceği etrafında kenetlenmeli, geleceği şimdiden kurgulamalıyız.”

İLK SİPARİŞ ÇİNLİLERDEN GELDİ: Gökçenay Grup Temsilcisi Bedrettin Gökçenay; Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ile Van Milletvekili Burhan Kayatürk'e fabrika hakkında bilgiler verdi. Gökçenay, fabrikanın İlk siparişini Çinlilerin verdiğini kaydetti.

Ela KARASU/Dünya


Geri Dön