25 / 04 / 2024

Gökhan Çarmıklı kimdir?

Gökhan Çarmıklı kimdir?

Çarmıklı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çarmıklı kimdir? Gökhan Çarmıklı, hangi projeleri hayata geçirdi? İşte Çarmıklı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çarmıklı ve Çarmıklı Yapı projeleri...




Gökhan Çarmıklı kimdir?

Gökhan Çarmıklı, Çarmıklı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı. Saruhan’la birlikte Ulus Savoy projesini hayata geçirdi. Ayrıca Gökhan Çarmıklı  İzmir  Çeşme’de 7800 Çeşme projesini inşa etti.


Çarmıklı Ailesi’nin genç kuşak işadamlarından Gökhan Çarmıklı, Amerika'da tamamladığı eğitiminin ardından ailenin Afşin - Elbistan Termik Santralı gibi büyük projelerinde çalıştı.


İnşaat sektöründe 60 senelik geçmişi olan ve resmi taahhüt projelerinde Türkiye'nin en büyük firmaları arasında yer alan Çarmıklı Yapı’nın patronu Gökhan Çarmıklı, 2007’de Saruhan Yapı ile ortak arazileri üzerine Ulus Savoy projesini konumlandırdı. 


Fideltus Gayrimenkul'ün sahibi Cem Kalyoncu ile Eylül 2008’de ortak olan Gökhan Çarmıklı, Ekim 2009’da şirketin tüm hisselerini satın alarak Cem Kalyoncu ile yollarını ayırdı. 


Çarmıklı Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çarmıklı, Türkiye'nin sağlık turizmi açığını kapatmak istediklerini ve Çeşme'deki ikinci, üçüncü projelerinde bu konuyu öne çıkarmayı hedeflediklerini söylüyor. 


Gökhan Çarmıklı gayrimenkul sektörü için şu ifadeleri dile getirdi:, “İyi niyetli düşünmek zorundayız. Çünkü bir sürü yatırım içindeyiz. Ama 2008'in de iyi geçeceğine inanıyoruz. Belki bir yavaşlama olur ama onu da atlatacağını düşnüyoruz ekonominin. Durmak yok devamlı ileriye doğru yürüyeceğiz. Ben 5 yaşındaydım. Sordukları zaman 'ne yapacaksın' diye inşaatçı olacağım derdim. Öyle doğduk, öyle büyüdük, öyle öleceğiz inşallah. Sektör de işin daha başında. Rakamlar hâlâ çok düşük. Büyük bir konut açığının da olduğuna inanıyoruz. Konut fiyatları da yerine göre hâlâ çok yüksek değil. Eğer kendimizi Avrupa ülkesi olarak görüyorsak, Romanya dendiğinde oradan üstünüz diyorsak ve oralarda yüksek denecek fiyatlar varsa biz hâlâ ucuzuz demektir. Fiyatları artıran da arsaların fahiş ölçüde pahalı satılması. Yoksa inşaat maliyeti en çok yüzde 10 yükseliyor.”



Siren Ertan ve Gökhan Çarmıklı ofislerinin kapılarını açtı!



Geri Dön