25 / 04 / 2024

Gökhan Taş: Fikirtepe konut fiyatları, Göztepe'yi geçecek!

Gökhan Taş: Fikirtepe konut fiyatları, Göztepe'yi geçecek!

2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Fiyat değerleri eşitlenecek ve Fikirtepe 5-10 yıl sonra Göztepe'nin önüne geçecek" ifadelerini kullandı.



"2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi", "Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem Yeni Hedefler" başlığı altında İstanbul'da gerçekleştirildi. 


Kongrede konuşan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, İstanbul'da ve Türkiye'de kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe'ye ayrı bir başlık açtı. 


Konuşmasında Fikirtepe ile hemen yanı başındaki Göztepe'yi örnek alarak kıyaslamalar yapan Gökhan Taş, "Fikirtepe ve Göztepe örneğinden yola çıkarsak birbirine iki komşu semtin birinde metrekare fiyatı 3000 TL diğerinde 7000 TL. 


Kentsel dönüşümle beraber Göztepe 20'inci yüzyılın kenti, Fikirtepe ise 21'inci yüzyılın kenti olacak. Fiyat değerleri de eşitlenecek ve Fikirtepe 5-10 yıl sonra Göztepe'nin önüne geçecek" ifadelerini kullandı. 


21. yüzyılın, gayrimenkul danışmanlarının yüzyılı olacağını vurgulayan Gökhan Taş, "Hukuk ve finansman bilgisi olan, değerleme yapabilen, teknolojiyi işinde çok iyi kullanan eğitimli yabancı dil bilen gayrimenkul danışmanlarına doğru bir dönüşüm mevcut. Bununda nedeni gayrimenkul danışmanlığında ki hizmet beklentisinin yükselmesi. Bir bölgedeki gayrimenkul fiyatını komşular belirler, bir gayrimenkulün değerini ise o semtteki komşuların kim olduğu, eğitim seviyesi, alım gücü, sosyal statüsü o semtin sosyal olanakları ve ulaşım alt yapısı gibi unsurların olup olmadığı belirler" dedi. 


Tünaydın


Geri Dön