29 / 03 / 2024

Gökhan Taş: Gayrimenkul danışmanlığı geleceğin mesleği!

Gökhan Taş: Gayrimenkul danışmanlığı geleceğin mesleği!

‘’Bayim Olur musun? - Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’’, CNR Fuar Merkezi’nde sektör temsilcilerini ağırladı. Fuarın Ana Sponsoru Coldwell Banker Türkiye Başkanı Taş genç kuşağa seslendi: "Gayrimenkul danışmanlığı geleceğin mesleği"



‘’Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’’nın ana sponsoru Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş gençlere gayrimenkul sektörüne girme fırsatını kaçırmamaları çağrısında bulunarak, ''Gayrimenkul danışmanlığı geleceğin en parlak meslekleri arasında yer alacak. Bu sektör, çocuklarınızın hatta torunlarınızın geleceğini  değiştirebileceğiniz bir sektör'' dedi. 


CNR Fuar Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşmaya başlayan ‘Bayim Olur Musun- Franchising ve Markalı Bayilik  Fuarı’nın ana sponsorluğunu, dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık  markası Coldwell Banker, ikinci kez üstlendi. Fuarda, ''Franchising ve Gayrimenkul Danışmanlığı'' konulu bir seminer veren Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, gençlere çağrıda bulundu. Yeni kuşağın gayrimenkul sektörüne girme fırsatını kaçırmaması tavsiye eden Gökhan Taş, ''Gayrimenkul danışmanlığı sektörü, geleceğin en parlak meslekleri arasında yer alacak. Bu sektör, çocuklarınızın hatta torunlarınızın geleceğini değiştirebileceğiniz bir sektör'' diye konuştu.

Gayrimenkul sektöründe franchise'a yönelmenin avantajlarının diğer sektörlerde franchise almaktan çok daha karlı bir girişim olduğunu belirten Taş; Bugün benim gibi doktor olanlar, mühendisler, mimarlar dahil pek çok iyi yetişmiş meslek profesyoneli gayrimenkul danışmanlığını tercih ediyor. Türkiye'de özellikle son 10 yılda kentsel dönüşüm, yeni inşaat projeleri gibi nedenlerle gayrimenkul sektörü patlama yaptı. İnsanların yaşam alışkanlıklarının değişmesi de bunda etkili oldu. Artık ortalama 33 yaşında ev sahibi olunuyor, Gençler yalnız yaşıyor, geç evleniyor. 2012'de yıllık 700 bin olan gayrimenkul satış adedi, 2014'te 1 milyon 165 bin adede yükseldi'' dedi.


''COLDWELL BANKER 109 YILDIR SEKTÖRÜN GLOBAL LİDERİ''

Dünyanın ilk global gayrimenkul danışmanlık markası olan Coldwell Banker'ın 1906 yılından bugüne ABD'de sektörün öncüsü olduğunu anlatan Gökhan Taş, Türkiye'de de henüz 2 yıllık geçmişine rağmen hızlı hızla yükselen bir grafik çizdiğini belirtti. Coldwell Banker'ın yıllık 250 milyar dolarlık gayrimenkul satış miktarıyla sektöründe en büyük olduğunu kaydeden Gökhan Taş, ''Coldwell Banker, bugün 6 kıtada, 52 ülkede gayrimenkul danışmanlık hizmetleri vermeye devam ediyor. 3 bin ofiste, 100 bini aşkın gayrimenkul danışmanı ile sektöründe açık ara liderliğini sürdürüyor. Türkiye'de ise 2 yılda 19 şehirde 85 ofis ve 804 gayrimenkul danışmanına ulaştık. 2017 hedefimiz 250 ofis ve 2500 danışman ile sektörde öncü olmak.  Gençler için bu sektör çok büyük bir fırsat. Kaçırmasınlar'' dedi.


''GİRİŞİMCİLERİN KÜÇÜK SERMAYELERLE BÜYÜK İŞLETMELER KURMALARINI SAĞLIYORUZ''

Kendileriyle çalışmak isteyenleri yalnız bırakmadıklarını, franchising ya da danışmanlık yapmak isteyenlere profesyonel bir eğitimle sürekli destek verdiklerini de belirten Gökhan Taş, ''Girişimcilerin küçük sermayelerle büyük işletmeler kurmalarını sağlıyoruz. Özellikle hangi semtte franchising açmak istiyorlarsa, o semtin gayrimenkul açısından analizini içeren rapor veriyoruz ve her türlü eğitimden geçiriyoruz.  Hukuk desteğinden pazarlamaya kadar da sürekli desteğimiz yanlarında oluyor'' dedi.


Geri Dön