16 / 04 / 2024

Gökhan Taş'tan konut teşviği açıklaması!

Gökhan Taş'tan konut teşviği açıklaması!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, Başbakan'ın İnşaat Sektörü Zirvesi'nde "Konut satın almak isteyen vatandaşa peşinat ödemesinde yüzde 15-20 devlet desteği sağlanacağı" yönündeki sözlerini değerlendirdi..



Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, İnşaat Sektörü Zirvesi'nde "Konut satın almak isteyen vatandaşa peşinat ödemesinde yüzde 15-20 devlet desteği sağlanacağı" yönünde açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözlerini değerlendirdi. 

Dr. Gökhan Taş; "Devletin, ev satın almak isteyen ve birikim yapmaya çalışan vatandaşlara para yardımında bulunmasının, sektörü olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Yasalarımız, konut kredisi ile ev satın almak isteyenlere, evin değerinin yüzde 25'ini peşin ödeme zorunluluğu getiriyor. Vatandaşlarımızın bu peşinat kısım için yaptıkları birikimlerinin yüzde 15-20'si kadar da devletin destek vermesi, sadece gayrimenkul sektöründe değil bir çok sektörde hareketliliği artıracaktır. Çünkü inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri ve beraberinde birçok sektörü de etkilemektedir. 


Hürses


Geri Dön