20 / 04 / 2024

Göktürk Sağlıklı Yaşam Yürüyüş Parkuru'nun yapımına başlanıyor!

Göktürk Sağlıklı Yaşam Yürüyüş Parkuru'nun yapımına başlanıyor!

Göktürk bölgesinin en önemli ihtiyaçlarından biri daha Eyüp Belediyesi tarafından yakın bir tarihte hayata geçiriliyor. 3 km.lik yürüyüş yolu ve çeşitli sosyal donatılardan oluşacak “Sağlıklı Yaşam Yürüyüş Parkuru”nun yapımına başlanıyor.




Göktürk bölgesinin en önemli ihtiyaçlarından biri daha Eyüp Belediyesi tarafından yakın bir tarihte hayata geçiriliyor. 3 km.lik yürüyüş yolu ve çeşitli sosyal donatılardan oluşacak  “Sağlıklı Yaşam Yürüyüş Parkuru”nun yapımına başlanıyor. Başkan Remzi Aydın bu projeyi Göktürklülerin desteği ile gerçekleştireceklerini söyledi. 

Göktürklülerin Eyüp Belediye Başkan Aydın’dan talepleri arasında yer alan yürüyüş parkuru çalışmalarında sona geliniyor. Eyüp Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje, pek çok il ve ilçeye de örnek olacak. Göktürk’teki fidanlık bölgesinde yapımına başlanacak olan “Sağlıklı Yaşam Yürüyüş Parkuru” 3 km.lik bir uzunlukta olacak. Toplam 20 bin metrekarelik bir alana yapılacak yürüyüş parkurunda yaklaşık 10 bin metrekarelik bir peyzaj gerçekleştirilecek.

Gölet, çocuk parkı, otopark, yürüyüş ve bisiklet parkuru, seyir terasları, köpek parkı, dinlenme alanları ve kafeteryanın yanı sıra, refleksoloji alanı, bir bitki tüneli ve çeşitli çiçeklerden oluşan bir alanın da bulunacağı tesiste ayrıca, ahşap bir köprü, çeşme, güvenlik noktaları ve tuvaletler de olacak.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Nisan ayında yapımına başlanacak olan alanla ilgili olarak pek çok il ve ilçeye örnek olacak bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, “Burada biz bu alandaki çalışmalarımızı Göktürklülerin desteği ile yapacağız. Onların katkılarıyla, onlarla birlikte, onlar için böyle bir tesisi gerçekleştireceğiz.  Katkıda bulunan site yönetimi ya da şahıslar adına, bu alana birlikte fidan dikeceğiz. Birlikte yaptığımız bu yürüyüş ve spor parkurumuzda yine birlikte sağlıklı bir yaşam için buluşacağız” diye konuştu.



Eyüp Belediyesi


Geri Dön