26 / 04 / 2024

Göktürk'te satışa çıkan Hazine arazisi ile emsal 1 olacak!

Göktürk'te satışa çıkan Hazine arazisi ile emsal 1 olacak!

İstanbul'da son yıllarda hızla lüks sitelerin merkezi haline gelen Göktürk'te 1 milyon metrekare 2B'den kalan Hazine arazisi satışa çıktı. Yeni Göktürk'te emsal 4 değil 1 olacak...



Yeni Göktürk'le birlikte bölgenin nüfusuna 20-21 bin kişi daha eklenecek. Bu bilgileri Eyüp'te bir kahvaltıda buluştuğumuz Belediye Başkanı İsmail Kavuncu aktardı. Aynı zamanda bir işadamı olan Kavuncu ile Eyüp'teki gelişmeleri, yeni projeleri ve kendi şirketinin yatırımlarını konuştuk. 


12-13 bin seçmenin bulunduğu kendisinin de ikamet ettiği Göktürk ile ilgili Kavuncu şu bilgileri verdi: "Göktürk'teki yapılaşma sorunlu. Binalar iç içe. O nedenle emsali yeni bölgede 4'ten 1'e indirdik. Başbakanımızın da burada tespitleri oldu, emsalin düşük tutulmasını istedi. İmar verilecek yeni yerler hesaplamadık ama sanırım Hazine'nin de en yüksek geliri elde edeceği bölgelerden olacak. Daha alçak katlı daha düzenli bir yapılaşma hedefliyoruz. Rayiç bedel de yanılmıyorsam 2 bin 500-2 bin 750 lira civarında." (Göktürk'te, rayiç bedeli yüksek bulan bölge halkı tepkilerini yürüyüş yaparak dile getirmişti.)


Kavuncu daha sonra konuyu belediyenin gelirgider dengesine getirdi. "Hiç borcumuz yok" diyen Kavuncu gelir tarafını ise şöyle özetledi: "Göreve geldiğimizde belediyenin bütçesi 79 milyon liraydı. 2012 sonu itibarıyla bu rakamı 132 milyon liraya yükselttik. Bu yıl sonu itibarıyla yaklaşık 170 milyon lirayı bulur. Gelirlerin yüzde 60'ı merkezden geliyor. 15 milyon lira nakit olarak kamu bankalarında bulunuyor. Biz de borçlanmadan yatırımlarımızı yapıyoruz." Eyüp'te belediyenin inşa ettirdiği spor kompleksi, hizmet binaları gibi bazı yatırımlara kaynakların yetip yetmediğine ilişkin bir soru üzerine ise Kavuncu, "Elbette her yatırım kendi kaynaklarımızla olmuyor. Sosyal tesisler için bağışçılardan da destek alıyoruz. Örneğin Belediye Hizmet Binası yapıldı. Bunun kaba inşaatını bağış olarak Sinpaş Grubu yaptı. Ya da Alibeyköy Spor Kompleksi 10 milyon TL'lik bir yatırım. Bu da bir iki işadamının ortak katkısı ile hayata geçti" dedi. Eyüp'te yükselen Vialand yatırımına da işaret eden Kavuncu, "O bölgede oturanlara 3-4 yıl önce malınıza sahip çıkın satmayın dedik. Şimdi hepsi kazandı" ifadesini kullandı. 


'OYUMUZ ŞU AN % 50'NİN ÜZERİNDE'

 Peki finansal anlamdaki başarı sandığa nasıl yansıyacak? 

Kavuncu nüfusunun yüzde 20'si Alevi vatandaşlardan oluşan Eyüp'te yüzde 37 oyla başkan olmuş. Kavuncu son anketlerle durumunu şöyle açıklıyor: "Sanırım bu oran yüzde 50'lerin üzerinde." 


Yavuz Barlas/Habertürk Gazetesi


Geri Dön