25 / 04 / 2024

Göl Mahal'de 1 milyon 350 bin Euro'ya!

Göl Mahal'de 1 milyon 350 bin Euro'ya!

92 bin 470 metrekarelik toplam arazi üzerine 38 villa ve her villanın net 1150 ila 2100 metrekarelik arsa üzerine inşa edildiği Göl Mahal'de fiyatlar 1 milyon 350 bin Euro'dan başlıyor, 1 milyon 550 bin Euro'ya kadar yükseliyor



Göl Mahal, 92 bin 470 metrekarelik bir alana konumlanan 38 villadan oluşuyor. Gölmahal Evleri'nde fiyatlar 1 milyon 350 bin Euro'dan başlıyor, 1 milyon 550 bin Euro'ya kadar yükseliyor.

Türkiye"nin ödüllü mimarlarından Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu imzasını taşıyan Gölmahal projesi, çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan uygulamaları ile sürdürülebilir bir proje olarak ön plana çıkıyor.

Yalçınlar"ın Büyükçekmece Gölü kıyısında, göl ile buluştuğu çok özel bir noktada, yemyeşil bir arazi üzerinde konumlanan Gölmahal projesi, sürdürülebilir bir gelecek için doğal kaynakların akıllıca kullanıldığı, düşük karbon salımı, enerji verimliliği, yenilenebilir kaynaklar, ısı tasarrufu ve geri dönüşüm gibi unsurlar göz önünde bulundurularak, yeşil yapı teknolojilerinin son imkanlarıyla tasarlandı.

Göl manzarasını en güzel açıdan görecek şekilde konumlanan villalar, Türkiye"nin en ünlü tasarımcılarının hayal gücü ile şekillenen 3 farklı mimariden oluşuyor. 92.470 metrekarelik toplam arazi üzerine 38 villa ve her villanın net 1150 ila 2100 metrekarelik arsa üzerine inşa edildiği projede,   tüm malzeme ve ekipmanlar için 1.sınıf kalitede markalar seçildi ve bu malzemelerin sürdürülebilirlik esasları dikkate alındı.

Gölmahal"de, sürdürebilir bir gelecek için kendi kaynaklarını üreten, doğadan aldığını doğaya sunan yepyeni bir yaşam başlıyor. Küresel iklim değişikliği tehdidine karşı gezegenimizin geleceğini önemseyen Gölmahal, yeşilden öte yemyeşil yaşamlar sağlayan yarınların projesi olarak hayata geçiyor. Bu ekolojik felsefe, villaların inşaatında kullanılan malzemelerden yaşarken tasarruf etmeyi sağlayacak özelliklere kadar, projenin her noktasına yansıyor.

İçe eğimli özel tasarım çatıların sayesinde, yağmur suları iç bahçeden dev sarnıca toplanıyor. Toplanan sular,   arıtıldıktan sonra yeniden kullanıma veriliyor ve su giderlerinde yılda % 40 ila 60 tasarruf sağlanıyor. Projede bulunan rüzgar türbini sayesinde, kendi elektriğini kendi üreten Gölmahal"de, elektrik giderlerinde yılda % 15 ila 30 tasarruf elde ediliyor. Doğalgazın yangın, patlama, zehirlenme tehlikelerinin yanı sıra çevreye verdiği zararları önlemek amacı ile doğalgaz yerine elektriğin kullanıldığı projede, hem zeminden ısıtma hem de üflemeli merkezi klima sistemi yer alıyor. Bu sayede ilave olarak %18 enerji tasarrufu sağlanıyor. Bununla birlikte villalarda bulunan çatıdan bodrum kata kadar inen iç bahçenin aydınlığı, tüm villanın içine yayılarak elektrik tasarrufuna olanak tanıyor.

Cephede, çatıda, temelde, doğrama ve camlarda kullanılan hesaplanmış izolasyonu ile ilave   % 20 civarında enerji tasarrufu sağlayan Gölmahal"de tüm villa ve ortak alanların elektrik sistemleri de tasarruf ve ihtiyaç hesapları yapılarak tasarlandı.

İnşaatın hafriyatı yapılırken toprağı araziden çıkarmadan tekrar kullanılmak üzere Gölmahal sınırları içinde depolandığı projede, arsanın kaliteli tarım toprağı peyzajda kullanılarak çevreye duyarlı davranılmaktadır. Bununla birlikte projede doğal yapıya uygun olarak oluşturulan göletler, çeşitli balık, kuş gibi ekolojik yapıya uygun canlılarla zenginleştirilerek Gölmahal"e renk katıyor.  

Gölmahal"deki villaların dekorasyonunda yepyeni bir ayrıcalık yaratan en önemli özelliklerden biri de villanın her noktasının aydınlık almasını sağlayan bir iç bahçe bulunması. Villalar, iç bahçe sayesinde en üst kattan hobi alanı olarak kullanılabilen bodrum kata kadar inerek, bodrum katın dahi gün ışığından yararlanmasını ve aydınlık olmasını sağlıyor. Böylelikle enerji tasarrufunda da yararlanılıyor.

Salon, mutfak, çalışma ve yemek odası gibi yaşayan alanların zemin katta konumlandırıldığı villalar, bahçe ve havuza açılan düz girişleriyle kullanımda büyük kolaylık sağlıyor.

Villaların bodrum katında ise, iki kişilik hizmetli odası,   çamaşır odası, kazan dairesi ve her villa sahibinin kendi istek ve zevkine göre biçimlendirebileceği yaklaşık 120 “ 135 m ²"lik hobi odası yer alıyor. Tüm bunlarla birlikte villalarda isteğe bağlı olarak asansör ve kış bahçesi, güneş kırıcı, mobilya, ışıklı asma tavan, panjur seçenekleri de sunuluyor.

Projede mesafeler ise şöyle;

¢  Maslak, Levent: 25 dakika
¢  Taksim: 30 dakika
¢  Atatürk Havaalanı: 20 dakika
¢  Hezarfen Havaalanı: 5 dakika
¢  Büyükçekmece Marina: 5 dakika
¢  TEM: 1 km
¢  E-5 : 5 km

3 farklı tipte tasarlanan villalar,   gerek mimarisi gerekse güneşe, rüzgara ve manzaraya göre farklı şekilde konumlandırılması ile ev sahibi olmak isteyenlere sıcak ve samimi bir mahalle ortamı sunuyor. Mermer, metal ve doğal ahşabın birlikteliği ile tasarlanan villalar, estetik duruşunun yanı sıra dayanıklılığı ile de ön plana çıkıyor. Isı ve ses yalıtımlı alüminyum doğrama ve camlar,   cephe, metal kenet çatı ile ahşap kaplı çatı altı, villalarda ısı ve sese karşı dışarıdan gelebilecek olumsuz etkileri en aza indiriyor.

Tüm villaların dekorasyonu 1.kalite malzemelerden yapılmış olarak teslim ediliyor. Öyle ki; günümüzde emsal villalar natamam (içi yapılmadan) olarak satılırken, Gölmahal"de tüm villaların dekorasyonu Türkiye"nin ünlü tasarımcılarından Dara Kırmızıtoprak tarafından dizayn edilen 5 farklı dekorasyon tipi olan Klasik “ Retro “ Modern “ Mix&Mach ve Standart seçenekleri ile sunuluyor. Villalar; ithal mutfak ve beyaz eşyalar, havuz, zemin kaplamaları (mermer ve parke) ve duvar kaplamaları (doğal mermer), bahçe peysajı ve havuz ile bitmiş bir şekilde teslim ediliyor.

ClubGölmahal, hem Gölmahal sakinleri hem de dışarıdan ziyaretçiler için renkli ve hareketli bir merkez olacak. Restoranı, kafesi, tenis kulübü, spa&wellness merkezi, fitness center"ı, cep sineması ve açık-kapalı yüzme havuzlarıyla, hayatın tüm renklerini yaşayacak, dostlarınızla birlikte hoşça vakit geçirebileceksiniz.

Gölmahal"de, su kayağı, katamaran, windsurf, kano, atv, motocross, mountainbike ve offroad gibi her türlü aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz doğa sporları kulübünden, at binebileceğiniz binicilik merkezlerine, uçuş dersleri alabileceğiniz Hezarfen Havaalanı"na kadar hayalini kurduğunuz her şeyin çok yakınında olacaksınız.

Yapılarda dayanıklılığa büyük önem verilen Gölmahal"de, yapılan zemin etüdüne göre ihtiyaç duyulmadığı halde, her villanın altında 32 adet Fore kazık yapılacağı gibi havuzların altına da 12 adet Fore kazık yapılacak. Her villanın temel, perde duvar ve fore kazık yalıtımlarının PVC olarak yapılacağı villalarda, böylelikle zeminden rutubet ve su kaçağı gibi sorunlar engellenmiş olacak.

Spor ve çocuk oyun alanlarına büyük önem verilen projede; 4 tenis kortlu, 1 voleybol, 1 basketbol sahası ve 1 çocuk parkı alanı da buluyor.


www.golmahal.com


0212 263 06 71


 


Ebru Duman/Emlakkulisi.com

Geri Dön