26 / 04 / 2024

Göl Panorama Evleri'nin imar planı 3. kez değiştirildi!

Göl Panorama Evleri'nin imar planı 3. kez değiştirildi!

Göl Panorama Evleri'nin yükseldiği arazinin imar planları üçüncü kez değiştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırladığı yeni planda, Danıştay'ın kararını dikkate alarak yeşil ve sosyal donatı alanlarını artırdı.



Avcılar Yeşilkent Mahallesinde üniversite ve yeşil alan olarak belirlenen 105 bin metrekarelik arazi Bahçeşehir Üniversitesi adına kayıtlıyken 2012 yılında yapılan protokol ile TOKİ'ye devredildi. 2012 yılında yapılan plan değişikliği ile parselin 1000 metrekaresi park, 2 bin 546 metrekaresi dini tesis, 85 bin metrekaresi de konut+ticaret alam olarak tescillendi. Park ve dini tesis alam bedelsiz kamuya terk edildi, 85 bin metrekarelik konut alam da Emlak Konut GYO adına tescil edildi. Plan değişikliği Avcılar Belediyesi tarafından mahkemeye taşındı. Danıştay 6. Dairesi, nüfus ve yapı yoğunluğunun artırılarak donatı alanlarının yetersiz kılındığını belirtti. İmar planlarında yeşil alan olarak işlevlendirilen alarmı plan onama sınırı dışında tutularak işlevsiz bırakıldığına dikkat çeken Danıştay, parsellere çok yüksek yapılaşma şartları getirildiğini kaydetti. 


2. PLAN DA DAVALIK OLDU 

Plan değişikliğine ilişkin hiçbir kurumdan görüş alınmadığına vurgu yapan idari yargı planın yürütmesini durdurdu. Bunun üzerine 2013 yılında yeniden plan değişikliği yapıldı. Avcılar Belediyesi tarafından bu plan da dava edildi. Bu davayı bir önceki ile birleştiren idari yargı aynı gerekçelerle yine durdurma karar aldı. 2012 ve 2013 yıllarına planlara yönelik birleştirilen davada alman kararının gerekçelerini değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeniden bir plan hazırlayarak 26 Ağustos günü askıya çıkardı. 19 bin 700 metrekarelik park alanına ek olarak ticaret ve konut alam olarak düzenlenen parsele 5 bin metrekare açık ve yeşil alan eklendi. Toplam donatı alam oram yüzde 38 civarına getirildi. 


'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ' 

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, "Şu an parselde yapılmış bir inşaat var geri dönüşü mümkün değil. Donatı alanlarının korunarak inşaatların sürdürülmesi için gerekli uyarılan yaptık. Sürecin takipçisi olacağız" dedi. 


Sözcü


Geri Dön