29 / 03 / 2024

Gölbaşı Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde imar uygulamaları iptal edildi!

Gölbaşı Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde imar uygulamaları iptal edildi!

Ankara Gölbaşı'nda Gazi Osman Paşa Mahallesi 1 nolu parselde imar uygulamaları iptal edilirken, her türlü uygulama da durduruldu. Her türlü inşaat, ruhsat ve diğer işlemlerinin imar uygulamasının mahkeme kararıyla iptal edildiği söylendi...



Gölbaşı'nda Gazi Osman Paşa Mahallesi 1 nolu parselde imar uygulamaları iptal edilirken, her türlü uygulama da durduruldu. Gölbaşı Belediyesi eski imar yetkilisi Bekir Çay, Karşıyaka Mahallesi Pazar yeri ile Baldudak arasındaki bölgenin her türlü inşaat, ruhsat ve diğer işlemlerinin imar uygulamasının mahkeme kararıyla iptal edilmesinden dolayı durdurulduğunu belirtti. 


İptal edilmiş oldu İlçede Günay Özyörük ile Hasan Ali Özyörük tarafından 1991 yılında açılan dava, 2013 tarihinde  Ankara  4. İdare Mahkemesi'nce 'dava konusu işlemin iptaline' karar verirken, o dönemde yapılan imar planları da iptal edilmiş oldu. imar planlarının iptal edilmesiyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Gölbaşı Kaymakamlığı Tapu Sicil Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek, mahkeme kararı doğrultusunda uygulamanın yürütülmesini istedi. Kararla her türlü satış, ruhsat gibi işlemlerin durdurulduğu bildirildi. 


Milliyet Gazetesi Ankara eki


Geri Dön