23 / 04 / 2024

Gölcük TOKİ Konutları için arazi bulunması bekleniyor!

Gölcük TOKİ Konutları için arazi bulunması bekleniyor!

Gölcük'te TOKİ Konutları hayata geçirilmesi için arazi bulunması bekleniyor. Arsa bulunduğu takdirde TOKİ Konutları için çalışmalar başlayacak.



Emeklileri ev sahibi yapmak için hükümetin ve TOKİ’nin ortaklaşa başlattı “emekliye ev projesi” Gölcük Emekliler Derneği Başkanı ve üyeleri tarafından merakla bekleniyor. Hala yer bulamayan TOKİ’nin inşaatlara ne zaman başlayacağı bilinmiyor.


Arazi bulamayan  TOKİ  inşaata başlayamıyor


Gelir düzeyi düşük olan emekleri düşük taksitlerle ev sahibi yapmayı hedefleyen TOKİ’nin başlatmış olduğu “emekliye ev projesi” Gölcük’te TOKİ’ye verilecek hazine arazisi bulunamadığı için bir türlü başlayamıyor. Ev sahibi olmayı bekleyen emeklilerimiz inşaatların ne zaman başlayacağını merakla bekliyor.


“Kadırga bölgesi veya Hisareyn tam bize göre”


Gölcük Emekliler Derneği Başkanı Ali Osman Kılıç konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Gölcük Emekliler Derneği Başkanı Ali Osman Kılıç, “TOKİ’nin biz emeklilere hazine arazisi bulup düşük taksitlerle ev sahibi yapma vaadi vardı. Ahmet Davutoğlu zamanında söz verildi. Biz dernek olarak listemizi yaptık. Gerekli olan yerlere de müracaatımızı yaptık. TOKİ  evleri için başvuru yapacakların ve eşlerinin üzerine ev olmaması gerekiyor.Şu anda 1900 tane kayıtlı TOKİ evleri için bekleyen üyemiz var  ama daha Gölcük’te bir faaliyet başlamadı. Hükümetten biran önce araziyi belirleyip söz verdikleri evlerin başlamasını ve emeklilerimizin biran önce ev sahibi olmalarını bekliyoruz. Devlet hazine arazisi bulamadığı için inşaata başlayamadığını bildirdi. Çevremizde hazine arazisi çok var onlardan birini bize tahsis edebilirler. Kadırga bölgesi veya Hisareyn tam bize göre o bölgelerde hazine arazisi olduğunu biliyoruz.


Kadırga bölgesi yada Hisareyn’in üst kısımlarında bulunan bölgeler tam biz emekliler için en uygun yerler. Bize bu saatten sonra sessiz sakin yerler lazım. Şehrin gürültüsünden uzak huzurlu, sessiz, sakin, temiz havanın olduğu bu yerler bizim için en uygun yerler. Hükümetimizin verdiği sözü biran önce yerine getirmesini bekliyoruz.


Gölcük Haber 


Geri Dön