19 / 04 / 2024

Gölcük'e 250 yataklı yeni hastane geliyor!

Gölcük'e 250 yataklı yeni hastane geliyor!

200 yataklı Gölcük Devlet Hastanesi’nin yanına yeni devlet hastanesi inşa edilecek. 250 yataklı olacak yeni hastane için ihale 14 Aralık Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek



Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve AKP’li yetkililer tarafından genel seçimler öncesinde vaat olarak dile getirilen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi ek hizmet binasında proje değişti. Uzun süre yer sahipleriyle sorun yaşanan hastane projesinde yapılan değişiklikle ek hizmet binası işi rafa kalktı. Sağlık Bakanlığı 200 yataklı mevcut hastane binasının yanına sıfırdan bir devlet hastanesi yapacak. Hastane, AKP’lilerin duyurduğu gibi 350 değil, 250 yatak kapasitesine sahip olacak.

 

PROJEDE DEĞİŞİKLİK

İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz konuyla ilgili açıklama yaptı. Durmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Söz konusu hastanenin projesine bakanlığımız çok titiz yaklaştı. Projede son anda bir değişiklik yapıldı ve ek hizmet binası yerine sıfırdan bir hastane inşa etme kararı alındı. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yanındaki arsada ihalenin ardından inşa çalışmaları başlayacak. Yapılacak hastane, bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye sahip olacak. 250 yatak kapasiteli hastanede uzman hekimler görev alacak.”

 

2 YIL İÇERİSİNDE BİTECEK

Gölcük’ün yeni devlet hastanesiyle ilgili ihale 14 Aralık Pazartesi günü saat 10.30’da Ankara’da gerçekleştirilecek. Hastane inşaatı ihaleyi kazanan firma tarafından, yer teslimi yapıldıktan sonra 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Devlet hastanesi yanında yer alan arsada başlayacak olan inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra mevcut hastane yeni binaya taşınacak. Devlet hastanesinin mevcut binasının nasıl değerlendirileceği ise henüz belirlenmedi. İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, mevcut yapının idari bina olarak kullanılabileceğini söyledi.


Bizim Kocaeli 


Geri Dön