16 / 04 / 2024

Gölcük'te 40 milyonluk dönüşüm başlıyor!

Gölcük'te 40 milyonluk dönüşüm başlıyor!

Gölcük Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı, belediye meclis salonunda yapıldı. Dört maddenin görüşüldüğü toplantıda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kentsel dönüşüme değindi. Başkan Ellibeş, “40 milyonluk çalışma başlıyor” dedi




 

Gölcük Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını Gölcük Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yönetiminde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti ve CHP Belediye Meclis üyeleri katılım gösterdi.

 

Gündem maddeleri, oy birliği ile kabul edildi

 

Soru önergelerinin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin ilk maddesinde “2004 model Mercedes O403 otobüsün hibe alınması” konusu görüşüldü. Başkan Ellibeş, bu konu ile ilgili olarak “Otobüs, Gölcük Belediyesi’nin malı olacak. Gölcükspor da antrenman ve maçlara giderken bu otobüsü kullanabilecek” dedi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde “2015 model sıfır kilometre İsuzu model hibe araç alımı” görüşüldü. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde “Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün İhsaniye Çiftlik Mahallesi, G23c.03d.4a uygulama imar planı paftası, 2, 3, 4, 7, 8, 17 ve 18 nolu adalara ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı komisyon raporu” ve gündemin dördüncü maddesi olan “Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün İhsaniye Çiftlik Mahallesi, G23c.07b.2a ve G23c.07b.2b uygulama imar planı paftaları, 156 ada 3 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı komisyon raporu”, oy birliği ile kabul edildi.

 

“Artık bu işi hayırlısıyla başlatmış olduk”

 

Toplantının ilerleyen kısımlarında kentsel dönüşüm hakkında bilgiler veren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Sanayi sitesinin ihalesi yapıldı. En düşük teklif 39 milyon, en yüksek teklif 59 milyon oldu. 39 milyonluk teklif, eşiklerin altında kaldı. Nasıl uygulanacağını kendilerine sorduk. Onlar da bu işi yapamayacaklarını söyleyerek tekliflerini geri çekti. 40 milyonluk bir teklif daha vardı. Dolardaki tırmanışlar, ister istemez bazı şirketlerin ihaleye girme şevkini kırdı. 40 milyon 900 bin artı KDV ile bu işi sonuçlandıracağız. Artık bu işi hayırlısıyla başlatmış olduk. Yer tesliminden sonra 18 aylık bir süre içerisinde sanayi sitesi teslim edilecek. Esnafların beklentisi de bu yönde. Onlar da artık yeni sanayi sitesine girmeyi bekliyorlar” dedi.

 
“Esnaflarımıza yardımcı olmak için çabalıyoruz”
 

Başkan Ellibeş, açıklamasının devamında “Hisardere Köprüsü’nün bağlantı yolları da bitti. Sanayi sitesindeki kiracılar da orada en az bir senedir bulunduklarını belgelerse ihalesiz, uygun gördükleri yerlerde dükkanlarını alabilecek. Ev sahiplerinden rızaen yerlerini verenlerle anlaştık. Anayol üzerinde iş yapan esnaflar da sanayi sitesindeki yerlerini alabilecek. Onların işyeri ruhsatları, yeni sanayi sitesi hizmete başladığı zaman iptal edilecek. Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ile birlikte Ankara’ya gittik. Burada ziyaretlerimiz oldu. Kooperatif, 100 bin liraya kadar kredi veriyor. Bu kredi miktarının 150 bin TL’ye çıkması için taleplerimizi ilettik. Biz 5 yıla kadar vadenin uzatılması için söz aldık. Esnaflarımıza yardımcı olmak için çabalıyoruz. Yer teslimi ile en geç 2 ay içinde ilk kazma vurulur” dedi.

 
“%92 oranında anlaştık”

 

Başkan Mehmet Ellibeş, açıklamalarına devam ederek “Denizevler’de uygulama projesi bitti. Önümüzdeki hafta sonu projeler teslim edilecek. TOKİ, kamu ihale kurumundan gün isteyecek. Denizevler’de hak sahibi olanlar için 630 adet konut yapılacak. Denizevler’de 105 kişi ev istedi. Kalanlar ise nakit istediler. Kişilerle %92 oranında anlaştık. Sivritepe’de yapılacak dairelerden 300 adedi, Gölcük halkına satacak. Bu da oldukça güzel bir çalışma oldu diyebiliriz” dedi.

 

“Beklentileri belirleyeceğiz, seri toplantılar yapacağız”

 

Başkan Ellibeş, merkezdeki dönüşüm hakkında da bilgiler vererek “Çarşı merkezindeki dönüşüm ile ilgili avam proje bitiyor.  TOKİ  ile ön görüşme yaptıktan sonra sizlere sunum yapılacak. Beklentileri belirleyeceğiz. Seri toplantılar yapacağız. Nihai karar verilecek ve son dönüşüm bölgesinde de yasal süreç başlamış olacak” dedi.

 

“Çıkmayan olursa dükkanları mühürlenecek”

 

17 Ağustos Kapalı Çarşısı’na da değinen Başkan Ellibeş, “Aslında otopark olan bu nokta, deprem sonrasında geçici olarak çarşıya dönüştürüldü. Burası esnaflarımıza, kalıcı iş yerleri bitene kadar işlerine devam etmeleri için tahsis edilmişti. Esnaflara verilen süre, bazı dönemlerde geçici olarak uzatıldı. Aslında otopark olduğu için uzatılması konusunda bazı çekincelerimiz oldu. Bu süre zarfında davalar oldu. Davayı kazandık ve sonrasında Yargıtay’a gittiler. Biz de iyi niyet göstererek Yargıtay kararına kadar onları çıkarmadık. Yargıtay da bizim lehimize karar verince gidilecek başka nokta kalmadı. Bizlere ziyaret gerçekleştirdiler ve Kurban Bayramı’na kadar süre istediler. Bayram geçmesine rağmen çıkan olmadı. Süreyi uzatma lüksümüz yok. Bizim orayı boşaltmamız lazım. Buna istinaden her esnaf da tedbirini almalı. Hiçbirinin resmi ruhsatı yok. Yıl sonu itibariyle çıkmayan olursa dükkanları mühürlenecek. Orada bir yangın veya sel olursa izah edemeyeceğimiz durumlar ortaya çıkar” dedi.



Gölcük Belediyesi



Geri Dön