24 / 04 / 2024

Gölcük’te asansörler sil baştan!

Gölcük’te asansörler sil baştan!

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca Gölcük Belediyesi, idari sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrol hizmetleri için İnspecco Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti. ile protokol imzaladı.




Gölcük Belediyesi, ilçe genelindeki binalarda bulunan asansörleri, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’ne uygun hale getirecek.


18.11.2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği uyarınca Gölcük Belediyesi, idari sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrol hizmetleri için İnspecco Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Şti. ile protokol imzaladı. Yapılan protokolün ardından çalışmalar başladı ve ilçede 194 adet asansörün kontrolü gerçekleştirildi.

 

CAN KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN

İdari sınırlar içerisinde mevcut bulunan asansör sayısına göre yapılan kontrollerin yüzde 50 seviyesinde kaldığı tespit edildi. Vatandaşların adreslerine yapılan kontrollerin önemi konusunda bilgilendirme tebligatları da yapıldı. Gölcük Belediyesi, idari sınırları içerisindeki binalarda bulunan asansörlerin Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği’ne uygun hale getirilerek kullanımda her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmamasını amaçlıyor.


Manşet Kocaeli


Geri Dön