26 / 04 / 2024

Gölcük'te depremden hasar görmüş yapılar yıkılıyor!

Gölcük'te depremden hasar görmüş yapılar yıkılıyor!

Gölcük’te depremden hasar görmüş, görsel kirlilik oluşturan ve sahipleri tarafından maddi imkansızlık nedeniyle yıkılmayan binaları, Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yıkıyor.



Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşlardan gelen taleplere en iyi şekilde cevap verebilmek için özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde vatandaşları kaliteli hizmetlerle buluşturan başkan Ellibeş, “İlçe genelinde ekonomik durumları yetersiz olduğundan dolayı görsel kirlilik oluşturan ve ömrünü doldurmuş harabe olan evlerini yıkamayan vatandaşlara bir kolaylık sağlanarak, bu binaların yıkımlarını belediye fen işleri ekiplerimiz başarıyla gerçekleştiriyor” dedi.

 

HASAR GÖRMÜŞTÜ

Gölcük Halıdere Körfez Mahallesi Konca Caddesi 2096. Sokak’ta Filiz Kent Konut Yapı Kooperatifi’ne ait binalar, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarında, orta hasarlı olarak tespit edildi. Binaların zaman içerisinde süreçleri tamamlanmasıyla birlikte, alınan karar doğrultusunda kooperatif üyelerinin talebi üzerine, yıkım çalışması yapıldı. Vatandaşlar Gölcük Belediyesi’nin bu uygulamasını takdirle karşıladıklarını, bu tür çalışmaların devam etmesinin önemli olduğunu dile getirdi.


Bizim Kocaeli


Geri Dön