25 / 04 / 2024

Gölcük'te ekonomiyi inşaat sektörü ayakta tutuyor!

Gölcük'te ekonomiyi inşaat sektörü ayakta tutuyor!

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, ülkemizin güncel durumu, bunun genel ve yerel ticarete yansıması ile ilçemizde bir alışveriş merkezinin olması hakkında görüşlerini ifade etti.



Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, ülkemizin güncel durumu, bunun genel ve yerel ticarete yansıması ile ilçemizde bir alışveriş merkezinin olması hakkında görüşlerini ifade etti.


Başkan Kesgin, konu ile ilgili açıklamasında, “Körfez krizinin başlıca sebepleri incelendiği zaman küresel güçlerin o bölgede var olma adına yüzyıllardır Ortadoğu’yu kobay olarak kullandıklarını görüyoruz. Ortada aslında kriz diye bir şey yok. Bu gerçeği göremeyen Ortadoğu’da yaşayan Müslümanlar, birbirlerini katledip sıkıntı üretmekten başka hiçbir çözüm getirmediler. Krizin başlıca sebeplerinden biri, petrol kaynaklarının olması, dünya silah üreticilerinin silahları satabildikleri en iyi bölge olması, yüzyıllardan beri kanayan yaranın bir türlü kapanmamasına sebep olmuştur. Bizim de körfeze sınırımızın olması ve aynı zamanda Müslüman bir ülke olmamız, ister istemez buradaki çatışmalardan hem ekonomik hem insani olarak etkilenmemize sebep olmakta. Bu işin tek çözümü, bu bölgede yaşayan Müslüman halkın yüzyıllardır oynanan bu oyunu artık çözüp kendi kardeşi ile barışı sağlamasıdır” dedi. 


‘EKONOMİDE GÜÇLÜ BİR YAPIYA ULAŞTIĞIMIZI GÖRMÜŞ OLDUK’ 


Ülkemizdeki ekonomik durumundan bahseden Başkan Kesgin, “15 Temmuz sürecine kadar ülke çapında gerçekten ekonomik olarak güçlü bir yapıya ulaştığımızı görmüş olduk. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunların başarısızlıkla sonuçlanması, Türkiye devletinin artık kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir ekonomik birlik ve beraberlikle, vatan şuuruyla hareket ettiğini bütün dünyaya göstermiştir. Ortadoğu’daki süreçte, bizim de ülke olarak sınırlarımızın güvenliği açısından ve orada oluşabilecek bir yapıda söz hakkına sahip olmamız açısından her koşulda bölgede var olmak zorundayız. Gölcük’ün, Türkiye genelinde olduğu gibi ekonomik olarak şu an tamamen inşaat sektörünün son 15 yılda ilerlemesi ile ayakta kaldığı görülüyor. Diğer ticaret alanlarına baktığımız zaman kurumsal firmalar haricinde çarşı diye tabir ettiğimiz esnaf kesimi, son 15 yıldan beri ciddi sıkıntılar içerisinde. Gölcük ekonomisinin canlanması için belediyenin yaptığı çalışmaları yakından takip etmekteyiz. Kentsel dönüşüm kapsamında en son yapılan sanayi çarşısının sanayi esnafına büyük bir katkı sağlayacağı gibi büyüyüp daha güzel bir yapıya bürünebilmesi için çok güzel ve ciddi bir proje olduğunu görüyoruz. Bu konuda Gölcük Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Çarşı içinde düşünülen kentsel dönüşüm projesi, Gölcük’e gerçekten çok güzel bir hareket getirecek. Dönüşümün şehrin daha derli ve toplu bir hale kavuşması, en azından önümüzdeki on yıl içerisinde Gölcük’ün büyümesi açısından gerekli olduğu ve bir an önce yapılması, ilçemize büyük katkı sağlayacaktır” dedi. 


‘YENİLİKLERE AÇIK OLUP BELLİ KALIPLARI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ’ 


Son olarak alışveriş merkezlerinin ilçemizde olması hakkında görüşlerini dile getirdi ve “İlçe ve esnaf olarak değişen ve gelişen dünya şartlarına kendimizi hazırlayıp ona göre çalışmalıyız. Yeniliklere açık olup belli kalıpları değiştirmek zorundayız. Gölcük’e yapılacak sosyal projelerle ilçemizi Kocaeli’de en güzel ve yaşanabilir bir yer haline getirmesi, insanların tercih ettiği bir yaşam alanına dönüştürmesi için Gölcük Belediyesi’nin bir an önce bu projelere ağırlık vermesi, Gölcük halkına yapılacak en büyük hizmettir. Değişen teknolojide küresel ekonomi şartlarında alışveriş merkezleri bir ihtiyaç oldu. Vatandaşın ihtiyaçlarına cevap verebilen yerler olduğu için alışveriş merkezlerinin halka hizmet amacıyla ilçemizde var olması bir zorunluluktur. Burada önemli olan bunların açılması değil, açılışlarından ilçe nüfus ve ekonomi şartlarının göz önünde bulundurularak ona göre fırsat verilip ilçe esnafımızı yok etme çalışmasına dönüşmemesidir. Alışveriş merkezlerinin varlığı ilçeye zarar değil, nüfusun dışarıya kaçmaması açısından bir avantaj olarak görülmeli. İlçe esnafı olarak biz de kendimizi buna göre hazırlamalıyız” dedi.


Gölcük Postası


Geri Dön