20 / 04 / 2024

Gölcük'te kentleşme yüksek kesimlerde arttı!

Gölcük'te kentleşme yüksek kesimlerde arttı!

17 Ağustos Depremi'nin ardından Gölcük'te kentleşme, ilçemizin yukarı kısımlarına doğru devam ediyor. Yeni konutlar, ilçe merkezindense yukarı kesimlerde daha fazla yapılıyor.



17 Ağustos Depremi'nin ardından Gölcük'te kentleşme, ilçemizin yukarı kısımlarına doğru devam ediyor. Yeni konutlar, ilçe merkezindense yukarı kesimlerde daha fazla yapılıyor.


İlçemizde 17 Ağustos Gölcük Depremi'nde birçok binanın yıkılması, bir o kadar da binanın hasar almasından sonra yeni binaların ilçe merkezi yerine Gölcük'ün yukarı kesimlerine doğru yapılmaya başlaması, bu kısmı inşaat firmaları tarafından cazibe merkezi haline getirdi. İlçemizde yapılan kalıcı konutlar, eskiden fındık bahçelerinin olduğu ilçemizin yukarı kısımlarına yapılınca boş kalan arsalara da inşaat firmaları tarafından yeni binalar yapıldı. Vatandaşlar da arsalarını kat ve daire karşılığında satmaya başlayınca yukarı kesimlerdeki konut sayısı, oldukça fazla bir şekilde arttı. 


YENİ YAŞAM ALANLARI TERCİH EDİLDİ


İlçemizdeki vatandaşlar, Gölcük Depremi'nin ardından yeni yapılan binaları, güvenlik sebebiyle tercih etmeye başladı. Kalıcı konutların da yukarı kesimlere yapılması, Gölcük'te yeni bir yerleşim alanı oluşturdu. Yeni bir yaşam merkezinin oluşması ile müteahhitler, kalıcı konutların çevresine yeni binalar yapmaya başladı. Günden güne daha yüksek kesimlere yapılan yeni binalar, Gölcük'te kentleşmeyi daha yüksek kesimlere taşımış oldu. Gerek ilçe merkezinde konut yapımı için arsa kalmaması gerekse de merkezdeki bazı arsalarda hak sahipliklerinin tam olarak alınamayışı, yeni konutların yüksek kesimlere yapılmasında etkili oldu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ETKİLİ OLABİLİR 


Gölcüklüler, binaların yeni olmasının yanı sıra yüksek kesimlerde daha sessiz bir yaşamın olmasından ötürü bu binaları daha çok tercih ediyor. İlçemizde, yapımına bu yıl içerisinde başlanması planlanan kentsel dönüşüm projesinin ilçemizde yeni bir kentleşme alanı oluşturması düşünülüyor. Yeni binaların yapılacağı ilçe merkezinde, eski binaların da yıkılarak yerlerine daha sağlam binaların yapılacak olması, ilçemizde güvenlik açısından daha fazla tercih edilebilir yaşam alanları ve konutların oluşmasında etkili olacaktır. 


Gölcük Postası



Geri Dön