26 / 04 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm anlatıldı!

Gölcük'te kentsel dönüşüm anlatıldı!

Türk - İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı programının (TUSELOG) kentsel dönüşüm toplantısı Gölcük Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıda TUSELOG programı Yerel Katılım Uzmanı Metehan Gültaşlı şehir planlaması konsunda seminer verdi.



Toplantıya Başkan yardımcısı Kemal Kahraman, İnsan Kaynakları Müdürü Yüksel Kandemir, Belediye personeli ve Kent Konseyi üyeleri katıldı. Toplantıda TUSELOG programı Yerel Katılım Uzmanı Metehan Gültaşlı şehir planlaması konsunda seminer verdi. 

Ayrıca Uzman Sezin Üskent tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. 


Yapılan bilgilendirmede; Türk - İsveç Yerel Yönetimler Birliği tarafından hizmet kalitesinin geliştirilmesinin sağlanması açısından TUSELOG programının başlatıldığı; 6 pilot bölge içerisinde Gölcük Belediyesinin de yer aldığı belirtildi. Seçilen belediyelerde öncelikli olarak coğrafi dağılımlarına, aktif olan belediyelerin dağılımına, aktif kent konseyleri olan ve stratejik planı uygulayan belediyelerin dağılımına dikkat edildiğinden ve vatandaş katılımıyla karar alınması gerekliliğinin sağlanmasından bahsedildi. Toplantıda; Kentsel dönüşüm, Belediye çalışanları, kent konseyi, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla vatandaş katılımının sağlanması, proje fikirleri sunuldu. 


Yeni Gölcük


Geri Dön