16 / 04 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm başlatıldı!

Gölcük'te kentsel dönüşüm başlatıldı!

Gölcük'te kentsel dönüşüm başlatıldı. MARMARA Bölgesi'ni sarsan 17 Ağustos 1999 Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nin modern ve daha yeni yapılara kavuşması için kentsel dönüşüm başlatıldı.



Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLibeş, çarşı merkezi, sanayi çarşısı ve Deniz Evler bölgesinde kentsel dönüşüm çalışması yapılacağını söyledi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanhğı'nın uygulamaya koyduğu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Gölcük'te 3 ayrı noktada kentsel dönümüş çalışmaları başlatüdı. Gölcük'te Marmara Depremi'nin ardından hızlı bir yapılanma sürecine başlandığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş şunları söyledi: "1999 yılında yaşadığımız 'Asrın Felaketi' olarak adlandırüan deprem ardından Gölcük'te yeniden yapüanma sürecine hızlı başlandı. Bugüne kadar ihtiyaç duyduğumuz sıkıntılarımızı hallettik. Şu andan itibaren kentsel dönüşümün çok net olarak ortaya çıktığını görüyoruz. Üç noktada kentsel dönüşümün startını vermiş durumdayız. Çevre Şehircüik Bakanlığımı üe yaptığımız çalışmalar olumlu neticelendirüdi. Bugün itibariyle Gölcük'te kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenen alanlarda bakanlık temsilcileri haneleri gezip durum tespiti yapıyor. Bu durum tespiti sonucunca çıkan veriler doğrultusunda kentsel dönüşümün hedefleri uygulama projeleri ortaya çıkmış olacak." Birinci bölgenin çarşı merkezinden oluştuğunu söyleyen Ellibeş konuşmasına söyle devam etti: "Çarşı merkezinde 40 bin metrekarelik alanda bu dönüşüm yapılacak. Bu bölge içersindeki bütün binalar yıküacak. Depremden sonra ayakta kalan ve depremden sonra yapılan birkaç binamız var. Onlarda yıkılarak yeniden planlamayla deprem yönetmeliğine uygun yeniden binalar yapılacak. Ticari alanlar oluşturulacak, sosyal, kültürel ve eğlence mekanları yani kent merkezindeki cazibenin ticari hareketliliğinin sağlanmasını hedeflediğimiz projeyi burada uygulayacağız. Yerinde dönüşüm olarak yapacağız. Burada dairesi olan yine burada dairesini aynı adada alacak. İşyeri olan yine aynı adada alacak. Diğer projemiz; sanayi çarşısı olan bir bölge. Sanayi Çarşımız orada uygun olmayan koşullarda hizmet veriyor. Yaklaşık 37 bin metrekarelik bir alan burası. Küçük sanayi sitesi buradan kaldırılarak Hisareyn Bölgesi'nde 105 bin metrekarelik bir alan planlandı ve uygulaması yapüdı. Oraya nakledüecek." 


"3 YILLIK SÜREDE İÇERİSİNDE UYGULAMA BİTİRİLECEK" 


Diğer dönüşümün ise, depremden sonra afete maruz bölge ilan edilen Deniz Evler Mahallesi olduğuna dikkat çeken Ellibeş, burada 200 bin metrekarelik olan bölümde çalışmaların devam ettiğini böyledi. Ellibeş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üe belirlenen bölgelerde planlan projenin 3 yıl içersinde bitirilmiş olacağını söyledi. Mehmet Ellibeş, şöyle dedi: "Bugün itibariyle tespit yapma adına teknik elemanlar araziyi geziyorlar. Bu takriben 20 günlük bir süreci alacak. Daha sonra merkeze giderek teknik ekip yapacakları tespit tutanaklarıyla proje ve planlarıyla Gölcük'te bir bir hane sahibi ve işyeri sahibiyle mutabakat zaptı hazırlandıktan sonra yapılacak inşaatın bire bir maketi hazırlanarak bu maket bire bir yapüacak inşaatın aynısı olacak ve bu maket görücüye çıkacak halkımızın tastik ve onayıyla inşaata başlayacağız. İnşata başlama sürecini 8 aylık gibi bir hedef koyduk. 8 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz." 


Ankara Son Söz


Geri Dön