28 / 03 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm başlıyor! Gölcük yeniden doğuyor!

Gölcük'te kentsel dönüşüm başlıyor! Gölcük yeniden doğuyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcilerinin bugünden itibaren sahaya indiğini ve durum tespiti yapacağını ifade eden Ellibeş bu projenin kendisi ve Gölcük için çok önemli olduğunu belirtti.



Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kentsel Dönüşüm hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temsilcilerinin bugünden itibaren sahaya indiğini ve durum tespiti yapacağını ifade eden Ellibeş bu projenin kendisi ve Gölcük için çok önemli olduğunu belirtti. 


Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş toplantıda ayrıca önemli konuları dile getirerek vatandaşları uyardı: "Kentsel Dönüşüm yapılacak alanlarda firma yetkilileri yarından (Bugün) itibaren alana iniyor. Firma tarafından görevlendirilmiş yakalarında kartları olan teknik elemanlar evlerin kapılarını çalıp durum tespitini yapacak. 


Yani Bizim amacımız vatandaşları mağdur etmeden kentsel dönüşümümüzü gerçekleştirmektir. Çünkü bizim hedefimiz kentsel dönüşümü en geç 2,5 - 3 yılda tamamlamak. Şu anda bu projede engel gözükmüyor. Şu an karar alındı. Bu süreci başarıyla tamamlanacak. Proje iki bölgede aynı anda başlayacak. Amiral sağlam Caddesi'nin karayolu ile bağlantısı battı çıktı projesi ile ana yola bağlanacak. 

Bu proje ilçe trafiğini çok rahatlatacak. İnşaata başlamadan önce Kamuoyu birebir maketi görecek. O yüzden ben çok heyecanlıyım. Bizler güçlü ekip ile yola çıktık. Allah'ın izni ile bu projeden yüzümüzün akı ile çıkacağız. Makette kimin dükkanının nerede olduğunu herkes görecek. 

Yani herkesi kendi adası içinde mülk sahibi yapmayı hedefliyoruz. 

Gölcük sevdalısı isek Gölcük'ü seviyorsak herkesin bu projeyi desteklemesi gerekiyor. Yine yeniliyorum herkes kendi adası içinde ev sahibi olacak. Yanlış duyumlarla bu önemli projenin akamete uğramasını istemiyorum. 

Gölcük'ümüze hayırlı olsun dedi. 


Gölcük Belediyesi 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında ki kanun kapsamında kentsel dönüşüm projeleri planlıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ellibeş "Kentsel dönüşüm kentsel gelişmenin toplumsal, ekonomik, ve mekansal olarak yeniden ele y Görevliler bugün itibari ile tesbite başlıyor s Evi ve dükkanı yıkılacak olanlara aynı yerde yapılacak s Proje üç yıl içinde bitecek alındığı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapmak için projeler üretilmesine uygulama yapılmasıdır. 


Kentimizde merkez üssü olarak yaşanan hem yapılarda hem yaşayanlarda derin izler ve tahribatlar bırakan deprem felaketi böyle bir dönüşümün gerekliliğini getiriyor. 

Basın mensupları konuyla ilgili haber yaptığında ben şahsım adına çok üzülüyorum. 


Afet sonrası hasar gören ve onarılan binalar ayrıca ayakta kalan binaların devam eden afet risklerine karşı bu dönüşüm projeleri ile yenilenmesi gerekiyor" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KAPSAYAN ALANLAR 


Birinci bölge olarak kentin Dumlupınar Mahallesinde yer alan kuzeyde Adnan Menderes Bulvarı, doğuda 57. Sokak güneyde karayolu, batıda 54. Sokak ile çevrili yaklaşaık 37 bin metre kare alanda üzerinde sanayi dükkanlarının yer aldığı alanın dönüşüm hedefleniyor. Söz konusu bu alanın bu amaçla Hisareyn, Karaköprü Mahallesinde karayolu kuzeyinde Gölcük sanayi sitesi rezerv alanı olarak 104 bin metre kare belirlenen alana taşınması planlanıyor. Bu alanda kentte yer alan benzer nitelikte iş yerleri, oto galerileri, dini tesisi, meslek okulu, mermerci, hurdacı gibi iş yerlerinin de bulunması hedefleniyor. 


Kentsel Dönüşüm inşaatı süresince 18 ay kira yardımı yapılacak /Fahiş fiyat artışlarına, fırsatçılara izin verilmeyecek ikinci bölge merkez mahallesi Merkez Mahallesinde yer alan kuzeyde 19 Mayıs Caddesi, Doğuda 20. Sokak, güneyde karayolu, Batı da Amiral Sağlam Caddesi ile çevrili 4 bin metre kare Gazi İlköğreitm Okulu arsası ve çevresi alan olarak belirlendi. Bu alanda orta hasarlı yapılan varlığı farklı kat adedinde yapılar olması, şehrin merkezi niteliğinde olması, trafik sıkıntısı gibi sorunlar nedeniyle yeniden yapılacak planlama ile yerinde dönüşüm hedefleniyor 


YERİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK 


Başkan Ellibeş vatandaşların kafasının karışmaması için açıklamalarda bulundu. Ellibeş "Kimse hiç bir yere gitmeyecek, yerinde dönüşüm olacak. Kentsel Dönüşümün içinde kimin neyi varsa yine aynı yerden ev yada dükkanını alacak. Kimsenin bu konuyla ilgili yanlış bilgilendirilmesini istemiyorum" dedi.


KİRA YARDIMI YAPILACAK 


Vatandaşların mağdur olmaması için herşeyin düşünüldüğünü ifade eden Ellibeş "Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Devlet bununla ilgili önlemleri aldı. Mülk sahiplerine 18 ayı geçmeksizin 590 TL kira yardımında bulunulacak. Ayrıca fırsatçılığa izin verilmeyecek. Bir vatandaşın evi 50 bin lira değerindeyse ona o kadar verilecek. Kalkıp 100 lira verilmeyecek" dedi. 


Yeni Gölcük


Geri Dön