16 / 04 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Gölcük'te yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. İlçe merkezinde yapılacak olan dönüşüm halk tarafından merak konusu oldu Merkez Mahallesi'nde yapılacak olan dönüşüm ile ilgili olarak vatandaşlar, kendilerine bilgi verilmediğini dile getiriyor.



Geçtiğimiz yıl içerisinde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yönetiminde yapılan toplantı ile ilçemizde üç bölgede, hasarlı bina stoklarını azaltmak ve halkımızın daha güvenli ve modern binalarda barınması amacıyla yapılacağı açıklanan kentsel dönüşüm, ilçemizde büyük bir heyecan yaratmıştı. Gölcük Merkez Mahallesi'nde yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alan, Denizevler'de oldukça büyük ve üzerinde konut yapılamayacağı bilimsel olarak açıklanan bölge ve son olarak ilçemizde hemen her kesimin sorun gözüyle baktığı sanayi sitesinin, kentsel dönüşüm kapsamında yenileneceği belirtilmişti. Bu çalışmalar ile birlikte üç bölgede bazı sıkıntıların biteceği ifade ediliyor. 


ÜÇ AYRI BÖLDEDE YAPILACAK 


Sanayi sitesi ile ilgili olarak ilçemizde bir gelişmenin olması bekleniyor. İçinde bulunduğumuz Ağustos veya Eylül ayında sanayi sitesinin yeni alanında ilk kazmanın vurulması planlanmakta. Denizevler bölgesinde halen ikamet eden vatandaşların da Sivritepe'de yapılacak olan evlere yerleştirilecekleri belirtiliyor. Tabii ki ev yerine nakit isteyen hak sahiplerine de nakitleri veriliyor. Son olarak Merkez Mahallesi'nde yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan kentsel dönüşüm de hasarlı bina stokunu kaldırmak için önemli bir adım olacak. 



Fakat bu noktada yapılacak olan proje hakkında çoğu kişinin herhangi bir bilgisi yok. Vatandaşlar, bu bölgedeki dönüşüm için kendilerine bilginin verilmediğini belirtmekte. Gölcük halkı, "Merkezdeki dönüşümün nasıl olacağını oldukça merak ediyoruz" diyerek konu ile ilgili meraklarını da dile getiriyor. 



Gölcük Postası


Geri Dön