19 / 04 / 2024

Gölcük'teki kentsel dönüşüm domino etkisi yaratacak!

Gölcük'teki kentsel dönüşüm domino etkisi yaratacak!

Gazetemize bir ziyarette bulunarak ilçedeki kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "İlçedeki kentsel dönüşüm domino etkisi yaratacak. İlçemiz daha güzel olacak" dedi.



Gölcük Belediye Başkam Mehmet Ellibeş ilçedeki kentsel dönüşüm projesi haklanda bilgi verdi. 


18 Mayıs Pazartesi günü Gölcük Kervansayar'da kentsel dönüşümle ilgili protokolü bakanlıkla imzalayacaklarım belirten Ellibeş, şunları söyledi: "Denizevler bölgesi 16 yıldır öylece duruyordu. Artık herkes biliyor orası konuta kapalı bir bölge oldu. Bu konutlarda oturanlar buradan taşınacak. 

Onlara yeni konut yapılacak. Onlar taşıranca bu evler yıkılacak. Orada insanlarımızın başına bir şey gelse o faturayı kimse ödeyemez. Ayrıca Sanayi çarşısında da bir kentsel dönüşüm olacak. Hisareyn'de yeni sanayi çarşısı yapılınca bu esnaflarımız da oraya taşınacak. Bir diğer konu Gölcük'ün içinde 40 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm yapılacak. 


PROTOKOL İMZALANACAK 


Hasarlı evler ve iş yerleri yıkılacak. Burada mülk sahibi olan vatandaşlara aynı yerde yine ev verilecek. Bu süre zarfında vatandaşların kiraları ödenecek. Yani bu bir yerinde dönüşüm olacak. 18 ay sonra vatandaşlar evlerine taşınacak. Ayrıca burada bir kent meydanı olacak. Kültür merkezi, otoparklar, sinema, bowling salonu vs. şeyler olacak. Bu üç konuda kentsel dönüşüm olunca bu bir domino etkisi yaratacak. Gölcük un daha ileriye gitmesi için bunlar şart. İşte bu projemiz artık hayata geçecek. Çünkü artık bir bakanlar kurulu kararı var. 18 Mayıs Cumartesi günü de Çevre ve Şehircilik Bakanımızİdris Güllüce ilçemize gelecek ve protokol imzalayacağız." Ellibeş son olarak gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Hayrullah Demiray'a bir seramik hediye ederek ilçede 18-25 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan seramik sempozyumuna davet etti. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön