20 / 04 / 2024

Goldman Sachs suçlamalara karşı atağa geçti!

Goldman Sachs suçlamalara karşı atağa geçti!

Goldman Sachs CEO'su Lloyd Blankfein, bankaya karşı açılan dava ve yöneltilen suçlamalara karşı atağa geçti



Financial Times, müşterilerini şahsen telefonla arayan Blankfein'ın ABD sermaye piyasalarını denetleyen SEC tarafından açılan davanın siyasi amaçlı olduğunu ve sonuçta Amerika'ya zarar vereceğini söylediğini yazdı.
Haberde Blankfein'a yakın bir şahıs, Blankfein'in çok agresif olduğunu, büyük bir haksızlık yapıldığını düşündüğünü söyledi. Lloyd Blankfein ayrıca, dolandırıcılık suçlamalarıyla ilgili salı günü Senato'ya bilgi verecek. Adını açıklamayan bir kaynağa göre, Blankfein, Senato Soruşturmalar Daimi Altkomitesi'nde soruları yanıtlayacak.
Institutional Risk Analytics Müdürü Christopher Whalen, kamuya açık böyle bir oturumda Goldman'ın soruları yanıtlama arzusunun SEC'in soruşturmasından kurtulmaya çalıştığını gösterdiğini belirtti.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Goldman CEO'su Sorguda
GOLDMAN Sachs Üst Yöneticisi (CEO) Lloyd Blankfein, dolandırıcılık suçlamalarıyla ilgili salı günü Senato'ya bilgi verecek. Blankfein, Senato'nun yüksek riskli tutsat krizinde büyük bankaların rolünü inceleyen Senato Soruşturmalar Daimi Altkomitesi'nde soruları yanıtlayacak. Blankfein'ın, SEC'in Goldman Sachs ile ilgili soruşturma açmasından önce komiteye gelmesi kararlaştırılmışsa da Blankfein'a söz konusu suçlamayla ilgili sorular da gelmesi bekleniyor. Goldman Sachs'a açılan davada CEO Blankfein'ın ismi şirketin oluşturduğu 'Abacus' adlı hileli tutsat ürününde önemli sorumluluğu bulunduğu için çokça yer alıyordu.
Akşam


Geri Dön