29 / 03 / 2024

Göller Yaylası suya kavuşuyor!

Göller Yaylası suya kavuşuyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Göller Yaylası’na su götürmek için hayata geçirdiği projede son aşamaya gelindi. Projenin tamamlanması için 6 iş makinesi, 4 kamyonla 40 işçi çalışıyor.



Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Göller Yaylası’na su götürmek için hayata geçirdiği projede son aşamaya gelindi.


Saimbeyli ilçesindeki bir kaynaktan alınacak suyun Göller Yaylası’na götürülmesini ve yol üzerindeki köylerin de aynı sudan yararlanmasını sağlayacak projenin tamamlanması için 6 iş makinesi, 1 tanker, 2 adet 4x4 pikap, 1 otomobil, 4 kamyon kullanılıyor ve 40 işçi gece gündüz mesai harcıyor.


13 kilometrelik su borusuyla Göller’in su ihtiyacını gidermek için Saimbeyli’deki bir su kaynağından yararlanılıyor. Proje tamamlandığında yol üzerindeki köylere de su sağlanacak ve 5 depo ile su kademeli olarak Göller Yaylası’na ulaştırılacak. Göller Yaylası’na su götürmek için açılan yol aynı zamanda ulaşım için de kullanılacak. Su projesi için çalışan ekip, geçilmesi güç bir coğrafyada kendine yol bulup, adeta dağları delerek Adanalı’ya hizmet için çaba harcıyor.


"MİLLETİMİZE HİZMET AŞKIYLA DAĞLARI DELİYORUZ"


Bölgeye çok uzun süredir hizmet gitmediğini belirten  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “5 yıl önce bedeli 40 milyon lira olarak açıklanan ve hayata geçirilemeyen projeyi biz yeniledik, suyun kaynağını değiştirdik, daha yakına gittik. Kamu kaynağını harcarken bunu nasıl daha verimli kullanacağımızın hesabını yaparak, 40 kilometrelik hattı 15 kilometreye düşürüp projeyi gerçekleştiriyoruz. Altyapısını kendi imkanlarımızla yaptık. Ferhat’ın Şirin’e aşkıyla dağları deldiği gibi, biz de halkımıza hizmet aşkıyla dağlarda sert kayaları yıkıp, dağıttık Allah’ın izniyle. Göller’e su gelmesi çok yakındır. 5 yıl önce 40 milyon liraya yapılamayan projeyi, 7,5 milyon liraya anahtar teslim gerçekleştiriyoruz” dedi.



Hürriyet Yerel







Geri Dön