28 / 03 / 2024

Gölmahal Evleri'nde 1 milyon 550 bin Euro'ya!

Gölmahal Evleri'nde 1 milyon 550 bin Euro'ya!

92 bin 470 metrekarelik bir alana konumlanan 38 villadan meydana gelen Gölmahal Evleri'nde fiyatlar 1 milyon 350 bin Euro'dan başlıyor, 1 milyon 550 bin Euro'ya kadar yükseliyor...



Yalçınlar Group,   Büyükçekmece Gölü kıyısında, göl ile buluştuğu çok özel bir noktada, yemyeşil bir arazi üzerinde konumlanan œGölmahal projesi, 92 bin 470 metrekarelik bir alana konumlanan 38 villadan oluşuyor. Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu imzasını taşıyan Gölmahal projesi, çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan uygulamaları ile sürdürülebilir bir proje olarak ön plana çıkıyor.

Gölmahal Evleri'nde alanları ortalama 720 metrekare olan villaların fiyatları 1 milyon 350 bin Euro'dan başlıyor, 1 milyon 550 bin Euro'ya kadar yükseliyor...

Göl manzarasını en güzel açıdan görecek şekilde konumlanan villalar, Türkiye"nin en ünlü tasarımcılarının hayal gücü ile şekillenen 3 farklı mimariden oluşuyor. Her villanın net 1150 ila 2100 metrekarelik arsa üzerine inşa edildiği projede,  tüm malzeme ve ekipmanlar için 1.sınıf kalitede markalar seçildi ve bu malzemelerin sürdürülebilirlik esasları dikkate alındı.

Gölmahal, sürdürülebilir bir gelecek için doğal kaynakların akıllıca kullanıldığı, düşük karbon salımı, enerji verimliliği, yenilenebilir kaynaklar, ısı tasarrufu ve geri dönüşüm gibi unsurlar göz önünde bulundurularak, yeşil yapı teknolojilerinin son imkanlarıyla tasarlandı.

İçe eğimli özel tasarım çatıların sayesinde, yağmur suları iç bahçeden dev sarnıca toplanıyor. Toplanan sular,   arıtıldıktan sonra yeniden kullanıma veriliyor ve su giderlerinde yılda % 40 ila 60 tasarruf sağlanıyor. Projede bulunan rüzgar türbini sayesinde, kendi elektriğini kendi üreten Gölmahal"de, elektrik giderlerinde yılda % 15 ila 30 tasarruf elde ediliyor.

Doğalgazın yangın, patlama, zehirlenme tehlikelerinin yanı sıra çevreye verdiği zararları önlemek amacı ile doğalgaz yerine elektriğin kullanıldığı projede, hem zeminden ısıtma hem de üflemeli merkezi klima sistemi yer alıyor. Bu sayede ilave olarak %18 enerji tasarrufu sağlanıyor. Bununla birlikte villalarda bulunan çatıdan bodrum kata kadar inen iç bahçenin aydınlığı, tüm villanın içine yayılarak elektrik tasarrufuna olanak tanıyor.

Cephede, çatıda, temelde, doğrama ve camlarda kullanılan hesaplanmış izolasyonu ile ilave   % 20 civarında enerji tasarrufu sağlayan Gölmahal"de tüm villa ve ortak alanların elektrik sistemleri de tasarruf ve ihtiyaç hesapları yapılarak tasarlandı.

İnşaatın hafriyatı yapılırken toprağı araziden çıkarmadan tekrar kullanılmak üzere Gölmahal sınırları içinde depolandığı projede, arsanın kaliteli tarım toprağı peyzajda kullanılarak çevreye duyarlı davranılmaktadır.

Bununla birlikte projede doğal yapıya uygun olarak oluşturulan göletler, çeşitli balık, kuş gibi ekolojik yapıya uygun canlılarla zenginleştirilerek Gölmahal"e renk katıyor.  Gölmahal"deki villaların dekorasyonunda yepyeni bir ayrıcalık yaratan en önemli özelliklerden biri de villanın her noktasının aydınlık almasını sağlayan bir iç bahçe bulunması. Villalar, iç bahçe sayesinde en üst kattan hobi alanı olarak kullanılabilen bodrum kata kadar inerek, bodrum katın dahi gün ışığından yararlanmasını ve aydınlık olmasını sağlıyor. Böylelikle enerji tasarrufunda da yararlanılıyor.

Salon, mutfak, çalışma ve yemek odası gibi yaşayan alanların zemin katta konumlandırıldığı villalar, bahçe ve havuza açılan düz girişleriyle kullanımda büyük kolaylık sağlıyor. Batı güneşiyle aydınlanan yüksek tavanlı salondan, boydan boya uzanan geniş pencereler, göl, havuz ve bahçe manzarası villalardaki büklümlü camlar ile panoramik olarak seyredilebiliyor. Villaların batı güneşine bakan cephesinde bulunan motorlu güneş kırıcılar ise, içeri giren ışığı istediğiniz gibi ayarlamanıza olanak tanıyor.

Villaların bodrum katında ise, iki kişilik hizmetli odası,   çamaşır odası, kazan dairesi ve her villa sahibinin kendi istek ve zevkine göre biçimlendirebileceği yaklaşık 120 “ 135 m ²"lik hobi odası yer alıyor. Tüm bunlarla birlikte villalarda isteğe bağlı olarak asansör ve kış bahçesi, güneş kırıcı, mobilya, ışıklı asma tavan, panjur seçenekleri de sunuluyor.

Tüm villaların dekorasyonu 1.kalite malzemelerden yapılmış olarak teslim ediliyor.Spor ve çocuk oyun alanlarına büyük önem verilen projede; 4 tenis kortlu, 1 voleybol, 1 basketbol sahası ve 1 çocuk parkı alanı da buluyor.

¢  Maslak, Levent: 25 dakika
¢  Taksim: 30 dakika
¢  Atatürk Havaalanı: 20 dakika
¢  Hezarfen Havaalanı: 5 dakika
¢  Büyükçekmece Marina: 5 dakika
¢  TEM: 1 km
¢  E-5 : 5 km
http://www.golmahal.com/


0212 263 06 71


Ebru Duman/Emlakkulisi.com

Basında yer alan diğer haberler:

Fotoğrafçılık sektöründe faaliyet gösteren Yalçınlar Group, inşaat sektörüne girdi.            

Yalçınlar"ın Büyükçekmece Gölü kıyısında yer alan 'Gölmahal' projesi, 92 bin 470 metrekarelik bir alana konumlanan 38 villadan oluşuyor.            

Mimar Dara Kırmızıtoprak ve Gökhan Avcıoğlu imzasını taşıyan Gölmahal projesi, çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan uygulamaları ile 'sürdürülebilir' bir proje olarak ön plana çıkıyor.          

Her villanın net 1.150 ila 2.100 metrekarelik arsa üzerine inşa edildiği projede, sürdürülebilir bir gelecek için doğal kaynakların akıllıca kullanıldığı, düşük karbon salımı, enerji verimliliği, yenilenebilir kaynaklar, ısı tasarrufu ve geri dönüşüm gibi unsurlar göz önünde bulundurularak, yeşil yapı teknolojilerinin son imkanlarıyla tasarlandı.            

İçe eğimli özel tasarım çatıların sayesinde, yağmur suları iç bahçeden dev sarnıca toplanacak. Toplanan sular, arıtıldıktan sonra yeniden kullanıma verilecek ve su giderlerinde yılda yüzde 40 ile 60 tasarruf sağlanacak.            

Doğalgazın yangın, patlama, zehirlenme tehlikelerinin yanı sıra çevreye verdiği zararları önlemek amacıyla doğalgaz yerine elektriğin kullanıldığı projede, hem zeminden ısıtma hem de üflemeli merkezi klima sistemi yer alacak. Bu sayede ilave olarak yüzde 18 enerji tasarrufu sağlanacak. Bununla birlikte villalarda bulunan çatıdan bodrum kata kadar inen iç bahçenin aydınlığı, tüm villanın içine yayılarak elektrik tasarrufuna olanak tanıyacak.            

Cephede, çatıda, temelde, doğrama ve camlarda kullanılan hesaplanmış izolasyonu ile ilave yüzde 20 civarında enerji tasarrufu sağlayan Gölmahal"de tüm villa ve ortak alanların elektrik sistemleri de tasarruf ve ihtiyaç hesapları yapılarak tasarlandı.          

İnşaatın hafriyatı yapılırken toprağı araziden çıkarmadan tekrar kullanılmak üzere Gölmahal sınırları içinde depolandığı projede, tüm villalar Klasik; Retro ; Modern ; Mix&Mach ve Standart olmak üzere 5 farklı dekorasyon seçeneği ile sunuluyor.            

-'2011"DE İNşžAAT SEKTÖRÜNDE BİR CANLANMA BEKLENTİSİ VAR'-            

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, fotoğrafçılığın ana işleri olduğunu belirterek, fotoğrafçılık sektöründeki başarılarını inşaat sektöründe de sürdürmeyi istediklerini ifade etti.

           

Soruları da yanıtlayan Yalçın, 'inşaat sektörüne neden girdikleri' yönündeki bir soruya karşılık, 'Yalçınlar olarak kendi yapımızı yapıyorduk.

 şžahsım olarak kat karşılığı çeşitli inşaat firmalarına yaptırdım. 2011 yılında inşaat sektörününde bir canlanma beklentisi var. Bunun etkisi var. 2012"de de çok daha iyi olacağını düşünürsek, böyle bir yatırım bizim için iyi olacaktır' dedi.

           

Arsanın kendi mülkleri olduğunu söyleyen Yalçın, proje yatırım maliyetinin ise 40 milyon dolar artı KDV olduğunu belirtti.

           

Bu villaların birinde kendisinin oturacağını ifade eden Yalçın, 'Villaların brüt metrekaresi ortalama 720 metrekare. 3 tip villa bulunuyor. Ortalama metrekare fiyatı da 1.350 avro artı KDV. Villaların fiyatı 1 milyon 350 bin avro ile 1 milyon 550 bin avro arasında değişiyor' diye konuştu.            

Projenin 24 ayda teslim edileceğini ifade eden Yalçın, projenin temellerinin geçen hafta atıldığını, her villanın altına 32 adet, havuzların altına da 12 adet fore kazık yapılacağını kaydetti.            

Sosyal tesislerin dışarıdan ziyaretçilere açık olacağını söyleyen Yalçın, 'Sosyal tesisler genelde bu tip projede yaşamıyorlar. Amacımız bu sosyal tesisi  yaşatmak. Bunun en güzel yolu da dışarıya açık yapmak. Orada tenis kulübü yapacağız. Bölgede su sporlarıyla ilgili kulüp var. Yakında at yetiştirme çiftliği bulunuyor. Onlarla işbirliği yapmayı düşünüyoruz ve görüşmelerimiz sürüyor' diye konuştu.            

-'ESKİ GRUPLAR DETAYLARA BU KADAR ÖNEM VERMİYOR'-            

Projenin mimarlarından Gökhan Avcıoğlu da projede yer alan sosyal tesislerin dışarıya açık olacağını ve buradan sağlanan gelirin 38 villa sakini tarafından paylaşılacağını belirtti.            

Soruları da yanıtlayan Avcıoğlu, Büyükçekmece Gölünden su sporları alanında da yararlanmak istediklerini söyledi.            

Avcıoğlu, 'Eski gruplar detaylara bu kadar önem vermiyor. Bu konuda Hakan Bey"e teşekkür ediyoruz' dedi.            

Metrekare fiyatlarıyla ilgili bir soruya karşılık da Avcıoğlu, 'Yeni bir kavram olarak metreküp demek belki daha doğru. Metreküpün dışında bir hava değeri, yaşam değeri de söz konusu oluyor' diye konuştu.

Projenin mimarlarından Dara Kırmızıtoprak ise Türk insanının dekorasyon konusunda dünyanın önde gelen müşteri profilini oluşturduğunu belirtti.

A.A


Geri Dön