20 / 04 / 2024

Gönen jeotermal turizm atağında!

Gönen jeotermal turizm atağında!

BALIKESİR'in Gönen İlçe Belediye Başkanı ve Gönen Kaplıcaları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yakar 5 yıl içerisinde ilçeye yapılacak olan termal Gönen'in ülkenin önemli termal turizm merkezlerinden biri olacağını söyledi.



Ülkenin termal su kaynakları açı sından zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen bunun yeten kadar değerlendirilemediğini dile getiren Yakar Kaplıcalar AŞ olarak Gönen yerelinde sıcak su kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi. Bu kapsamda tabakhanelerin bulunduğu 500 dönümlük alana 5 adet 5 yıldızlı otel yapılmasıyla ilgili çalışma başlattıklarını açıklayan Yakar, yaklaşık olarak 500 milyon dolara mal olması beklenen bu pro jeniıı 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesinin on görüldüğünü dile getirdi. 


İLGİ DUYAN GİRİŞİMCİ VAR 


Projeyle ilgilenen çok sayıda müteşebbisin bulunduğunu dile getiren Yakar "Bu konudaki alternatifleri değerlendiriyoruz. Alternatiflerimiz arasında otellerin özel sektör yada TOK! tarafından yapılması da bulunmaktadır. 


Projelerin hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki yatak sayısı 4 bini bulacak. Bakanlar Kutulu kararıyla ilçemiz termal ya tır unları konusun da turizm teşvik kapsamına alındı. Bu ilçeye yatırım yapacak müteşebbisler için Gönen'in termal turizm yatırımları konusunda teşvik kapsamında bulunuyor" diye konuştu. 


Hürriyet Bursa


Geri Dön