20 / 04 / 2024

Gönen Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Gönen Küçük Sanayi Sitesi'nin temeli atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarımı, kaplıca turizmi ve sanayisiyle öne çıkan Gönen'de yeni yapılacak ikinci kısım Küçük Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katıldı.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarımı, kaplıca turizmi ve sanayisiyle öne çıkan Gönen'de yeni yapılacak ikinci kısım Küçük Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katıldı. Başkan Uğur'un yanı sıra temel atma törenine Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Gönen AK Parti İlçe Başkanı Samet Bıyıklı, Bandırma AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Yeşil Gönen Küçük Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Aydın ve sanayi sitesi esnafları katıldı. Kalkınan ve büyüyen Gönen'in geleceğe ümitle baktığını ifade eden Başkan Ahmet Edip Uğur, Gönen'in mevcut sanayi sitesinin esnafın ihtiyacını karşılayamadığını, böylelikle yeni bir sanayi sitesinin gündeme geldiğini söyledi. Gönen Belediyesi'nin katkılarıyla rezerv alanda yapılan imar değişikliğiyle 2. kısımda 324 işyeri, 1 adet sosyal tesis ve 1 adet de benzin alanını planlandığını kaydeden Başkan Uğur, bugün itibariyle 54 işyerinin kesin olarak inşaat projesinin yapıldığını ve temel atma durumuna geldiğini ifade etti.


YAKAR: "TÜRKİYE'DE İLK 10'A GİRECEĞİZ"


Sanayi Sitesi ikinci kısım temel atma töreninde konuşan Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Aydın, ikinci kısmın Gönen'e kazandırılmasından dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'a teşekkür etti. Aydın, "Gönen'imize ve esnafımıza yakışır bir sanayi sitesinin ikinci kısım inşaatına başladık. Gönen'imize Balıkesir'imize hayırlı uğurlu olsun" dedi. 2000 yılların başında ilk kısmı tamamlanan Sanayi Sitesi'nin ikinci kısım temelini attıkları için mutlu olduklarını söyleyen Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Gönen'imiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Bugünde ilçemizin ve sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda küçük sanayi sitesi ikinci kısım inşaatına başlıyor. Gönen büyüdükçe Balıkesir büyüyecek. Büyüdükçe gelişeceğiz ve Türkiye'de ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz" dedi.


GÖNEN'E YATIRIM ATAĞI


Merkezi hükümetin, Büyükşehir Belediyesi'nin ve Gönen Belediyesi'nin Gönen ilçesine yönelik hizmet ve projelerinden de bahseden Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetimizin, Büyükşehir Belediye'mizin ve İlçe Belediyemizin Gönen’de süregelen önemli çalışmaları mevcut. Buna göre  TOKİ  3. Etap tamamlanmış olup 376 konutun önümüzde ki günlerde anahtar teslimi yapılacaktır. Yine 350 kişilik Öğrenci Yurdu'nun ihalesi 25 Şubat’ta TOKİ tarafından gerçekleşmiştir. Ayrıca Gönen-Manyas karayolu ve Gönen-Balya karayolu genişletme yapım çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Bununla birlikte bölgemizin tarımsal faaliyetlerinin gelişmesi açısından önemli yatırımlar gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda Manyas Barajı Sol Sahil Sulama proje ihalesi yapıldı. Bu sayede; ilçemizin 5 mahallesi tarımsal sulama imkanından faydalanacaktır. Ayrıca Gönen Çayı 54 km’lik ıslahının proje ihalesi DSİ tarafından yapıldı ve yine DSİ tarafından inşaa edilen Körpeağaç mahallemizin gölet inşaatı bitmek üzere, ayrıca Geyikli Muratlar, Koçbayır Gölet Projeleri ihaleye çıkmıştır. Yine  Ülkemizin geleceği çocuklarımız için,  Gönenli Mehmet  Efendi  İmam  Hatip Ortaokulu tamamlanıp eğitime hazır hale gelmiştir. Ayrıca ilçemizde vatandaşlarımızın daha temiz bir havaya sahip olması açısından önem arz eden   Doğalgaz dağıtım çalışmalarının  %60’lık kısmı tamamlanmış durumdadır" dedi.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi  olarak Gönen Belediyesi'yle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Ahmet Edip Uğur,  Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından  3 Milyon TL  yatırım bedelliyle Gönen  kısmi kanalizasyon inşaatının tamamlandığını açıkladı. Başkan Uğur, "Yine Gönen’de 80 bin  kişilik Atık Su Arıtma Tesisi Projesi BASKİ tarafından tamamlanarak onaylanmış olup inşaat ihalesine çıkılacaktır. Gönen ilçemizin içme suyu sorununa kalıcı çözüm üretebilmek ve Gönen Barajı’ndan içme suyu verebilmek için gerekli olan arıtma tesisi projesi ihale edilmiştir. Yine 9 mahallemize Arsenik Arıtma Çeşmesi yapılmıştır. Aynı zamanda İtfaiye Teşkilatımızın Gönen Şubesine  1. 535.000,00 TL’lik  ekipman ve araç temini gerçekleştirilmiştir. Yine Kent Estetiği Daire Başkanlığımız tarafından 1 adet semt spor sahası yapımı, 3 adet oyun grubu kurulumu ve 6 adet mahallemizde park yapılmaktadır. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımız 72 Adet Bal Üreticimizi destekleyerek Polen Tuzaklı Kovan altlığı dağıtmıştır. Aynı şekilde Fen İşleri Daire Başkanlığımız Gönen ilçemizde kırsal mahalleler ve grup bağlantı yolları dahil olmak üzere 132 km stabilize yol yapmıştır. Bunun yanında; mahallelerimiz arasındaki yollarımıza 37 km Asfalt Sathi Kaplama yapılmış ve mahallelerimize 25.249 m2 kilitli parke taşı döşenmiştir" dedi.


GÖNEN SANAYİ SİTESİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ


Yeni yapılacak Küçük Sanayi Sitesi'nin Gönen için önemli bir fonksiyona sahip olacağını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Küçük Sanayi Siteleri gerek  sanayicilerimizin modern  ve düzenli iş yerlerine sahip olmaları, gerekse mesleki gelişimleri ve etkileşimleri  için önem arz ediyor. Aynı şekilde esnafımızın ihtiyaçlarının daha kolay ve ekonomik karşılanması, teknolojik gelişmelerden istifade edilmesi için de Küçük Sanayi Sitelerimizin  kurulması ve geliştirilmesi  önemsenmelidir. Bu nedenle başarılı çalışmaları nedeniyle takdir ettiğimiz Gönen Belediyemize  ve  temeli atılan Gönen Küçük Sanayi Sitesine her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu buradan  ifade ediyor.  Temelini attığımız sınırlı sayıda Yeşil Gönen Küçük Sanayi Sitesi’nin Gönen’imize hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen kooperatif yöneticilerimizi  tebrik ediyorum" dedi.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Gönen'deki ikinci kısım sanayi sitesinin temelini atan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ilçeye desteklerinin devam edeceğini, esnafa her türlü kolaylığın sağlanması gerektiğini bildirdi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gönen'de yeni yapılacak ikinci kısım küçük sanayi sitesinin temel atma törenine katıldı. Hükümetin, Büyükşehir Belediyesi'nin ve Gönen Belediyesi'nin ilçeye yönelik önemli projelere imza attığına dikkat çeken Uğur, BASKİ tarafından 3 milyon lira yatırım bedelliyle Gönen kısmi kanalizasyon inşaatının tamamlandığını açıkladı. Başkan Uğur, " Yine Gönen'de 80 bin kişilik Atık Su Arıtma Tesisi Projesi BASKİ tarafından tamamlandı, inşaat ihalesine çıkılacak. 9 mahallemize arsenik arıtma çeşmesi yapıldı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından semt spor sahası ile 3 adet oyun grubu kurulumu ve 6 park yapılıyor. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı bal üreticilerini destekliyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı Gönen ilçesinin kırsal mahalleler ve grup bağlantı yolları dahil olmak üzere 132 km stabilize yol yaptı" dedi. 


ESNAF İÇİN ÖNEMLİ 

Uğur, yeni yapılacak Küçük Sanayi Sitesi'nin Gönen için önemli bir fonksiyona sahip olacağını ifade ederek, "Esnafımızın ihtiyaçlarının daha kolay ve ekonomik karşılanması, teknolojik gelişmelerden istifade edilmesi için küçük sanayi siteleri kurulması ve geliştirilmesi önemsenmelidir. Başarılı çalışmaları nedeniyle takdir ettiğimiz Gönen Belediyemize ve temeli atılan Gönen Küçük Sanayi Sitesine her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. 


Sabah



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, tarımı, kaplıca turizmi ve sanayisiyle öne çıkan Gönen'de yeni yapılacak ikinci kısım Küçük Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katıldı. Törene, Uğur'un yanı sıra Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Kaymakam Hüseyin Parlak, AK Parti İlçe Başkanı Samet Bıyıklı, Bandırma AK Parti İlçe Başkanı Alp Bostancı, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Genel Sekreter yardımcıları, daire başkanları, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Yeşil Gönen Küçük Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Aydın ve sanayi sitesi esnafı katıldı.


Kalkınan ve büyüyen Gönen'in geleceğe ümitle baktığını ifade eden Uğur, Gönen'deki sanayi sitesinin esnafın ihtiyacını karşılayamadığını, yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Gönen Belediyesi'nin katkılarıyla rezerv alanda yapılan imar değişikliğiyle ikinci kısımda 324 işyeri, bir sosyal tesis ve bir benzinlik alanı planlandığını kaydeden Uğur, bugün itibariyle 54 işyerinin kesin olarak inşaat projesinin yapıldığını ve temel atma durumuna geldiğini ifade etti.


GÖNEN'E YATIRIMLAR


Gönen Belediyesi'yle uyumlu çalıştıklarını belirten Uğur, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından 3 milyon lira yatırım bedelliyle Gönen kısmi kanalizasyon inşaatının tamamlandığını açıkladı. Uğur, şunları söyledi: "Yine Gönen'de 80 bin kişilik Atık Su Arıtma Tesisi Projesi BASKİ tarafından tamamlanarak onaylanmış olup inşaat ihalesine çıkılacak. Gönen'in içme suyu sorununa kalıcı çözüm üretebilmek ve Gönen Barajı'ndan içme suyu verebilmek için gerekli olan arıtma tesisi projesi ihale edilmiştir. Yine dokuz mahallemize Arsenik Arıtma Çeşmesi yapılmıştır. Aynı zamanda itfaiye teşkilatımızın Gönen şubesine 1 milyon 535 bin liralık ekipman ve araç temini gerçekleştirilmiştir. Yine Kent Estetiği Daire Başkanlığımız tarafından bir semt spor sahası yapımı, üç oyun grubu kurulumu ve altı mahallemizde park yapılmaktadır."


"TÜRKİYE'DE İLK 10'A GİRECEĞİZ"


Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar ise ilçenin her geçen gün büyüyüp geliştiğini belirterek, "Bugün de ilçemizin ve sanayimizin ihtiyaçları doğrultusunda küçük sanayi sitesi ikinci kısım inşaatına başlıyoruz. Gönen büyüdükçe Balıkesir büyüyecek. Büyüdükçe gelişeceğiz ve Türkiye'de ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz" dedi.


Gönen Sanayi Sitesi ikinci kısım temel atma töreninde konuşan Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Aydın ise ikinci kısmın Gönen'e kazandırılmasından dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar'a teşekkür etti.


"HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"


Yeni yapılacak Küçük Sanayi Sitesi'nin Gönen için önemli olduğunu ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, küçük sanayi sitelerinin sanayicilerin modern ve düzenli işyerlerine sahip olmaları açısından büyük katkı sağladığını söyledi. Uğur, "Aynı şekilde esnafımızın ihtiyaçlarının daha kolay ve ekonomik karşılanması, teknolojik gelişmelerden istifade edilmesi için de küçük sanayi sitelerimizin kurulması ve geliştirilmesi önemsenmelidir. Bu nedenle başarılı çalışmaları nedeniyle takdir ettiğimiz Gönen Belediyemize ve temeli atılan Gönen Küçük Sanayi Sitesi'ne her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu buradan ifade ediyorum" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön