24 / 04 / 2024

Görme Engelli dahiler Deposite'de!

Görme Engelli dahiler Deposite'de!

Deposite'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlanıyor



Ekonomik alışverişin gözde adresi Deposite Outlet Merkezi, yüksek sosyal sorumluluk anlayışıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü, Galata Dialog Derneği - Kör Fotoğrafçılar Projesi ile işbirliği yaparak muhteşem etkinliklerle kutluyor. 3- 4- 5 ve 6 Aralık tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında görme engelli dahiler halkla buluşacak.

Harvard Üniversitesi'nde Beyin Yapısı  İncelendi

3 Aralık Perşembe günü, doğuştan yüzde yüz kör dünyaca ünlü ressamımız Eşref Armağan, izleyiciler için bir performans sunacak. Renk ve perspektif algısıyla bilim adamlarının dikkatini çeken, Harvard Üniversitesi'nde beyin yapısı bir dizi deneyle incelenen Eşref Armağan için pek çok araştırma yazısı kaleme alındı; adına belgeseller hazırlandı. Yurt içi ve dışında adından her zaman ilgi ve merakla söz edilen Armağan, bilim dünyasında “görmeyle ilgili bilinen her şeyi” değiştiren adam olarak kabul ediliyor.

Discovery'de Belgesele Konu Oldu

Deposite Outlet Merkezi'ndeki etkinlik kapsamında Eşref Armağan için Discovery Channel tarafından hazırlanan belgesel de gösterime sunulacak. Eşref Armağan etkinliği; Kerim ve Selim Altınok yönetimindeki Gözder Müzik Topluluğu'nun keyifli ve nitelikli konseriyle zenginleşecek. Etkinlikler süresince Kör Fotoğrafçılar Projesi yararına bir satış standı yer alacak; kör çocukların eğitimi ile ilgili filmler gösterilecek.

Engelli Müzisyen Selim – Kerim Altınok Kardeşler ve Maket Ustası Ali Şerafettin Köksal Performans Sergileyecek 

5 Aralık Cumartesi sahne; Avukat Dr, Satranç Şampiyonu, konservatuvar mezunu Müzisyen, Bilgisayar Eğitmeni, Yazar, Radyo Programcısı olağanüstü ikizler Kerim ve Selim Altınok'un olacak. İkiz müzisyenler kendi bestelerinden popüler parçalara uzanan geniş repertuarlarıyla izleyicileri geçmişten bugüne keyifli bir yolcuğa çıkaracak. 6 Aralık Cuma günü ise aynı sahnede sağır-dilsiz ve kör Ahşap Maket Ustası Ali Şerafettin Köksal, herkesin ilgisini çekecek bir performansla yer alacak. Bina, gemi gibi akla gelebilecek tüm yapıların maketlerinin birebir örneğini yapabilen Köksal, tamamen aile içinde geliştirilen dokunmaya dayalı özel bir yolla kişilerle iletişim kuruyor.

Görme Engelli Dahilerin Afişleri Sergilenecek

Etkinlikler boyunca milli atlet ve dağcımız Necdet Turhal, mevlithan Kani Karaca, körlerin duayen ismi Gültekin Yazgan ve ÖSS 24.sü Uğur Yuvarlak gibi isimlerin “Görme Engelli Dahiler” üst başlığıyla hazırlanan afişleri, Deposite Outlet Merkezi'nin dört bir yanında sergilenecek. Tüm bu etkinlikler halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilecek.

ETKİNLİK PROGRAMI

 3 Aralık Perşembe

13.30 / GÖZDER MÜZİK TOPLULUĞU AÇILIŞ KONSERİ

14.00 / EŞREF ARMAĞAN PERFORMANSI

15.00 / GÖZDER MÜZİK TOPLULUĞU KAPANIŞ KONSERİ

(Ayrıca gün boyunca film gösterimleri, stand)

4 Aralık Cuma

Gün boyunca film gösterimleri, stand

5 Aralık Cumartesi

15.00 / KERİM-SELİM ALTINOK KONSERİ

(Ayrıca gün boyunca film gösterimleri, stand)

6 Aralık Pazar

14.00 / ALİ ŞERAFETTİN KÖKSAL PERFORMANSI

(Ayrıca gün boyunca film gösterimleri, stand) 


Geri Dön