25 / 04 / 2024

Görme engellilere internetten fatura ödeme kolaylığı!

Görme engellilere internetten fatura ödeme kolaylığı!

Görme engellilere internetten fatura ödeme kolaylığı sağlanıyor. İZSU Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi, görme engellilerin hizmetlerden daha etkin faydalanmasına olanak sağlamak üzere sesli hale getiril di...



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir'i engelliler için daha yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, İZSU Genel Müdürlüğü internet sitesi, görme engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği şekilde geliştirildi.


Siteye girişte istenen doğrulama kodunun sesli hale getirildiği uygulama ile görme engelli vatandaşların, su faturalarını bilgisayarları aracılığıyla İZSU internet sitesinden ödeyebilmesine olanak sağlandı.


Uygulama ile görme engelli aboneler, online işlemler bölümünde yer alan fatura ödeme, fatura sorgulama, makbuz işlemleri, yıllık tahakkuk, arıza bildirimi, arıza takip ve itiraz sayfalarını etkin bir şekilde kullanabilecek.


Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda da sesli doğrulama kodu yazılımının hayata geçirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.


Uygulamayı kullanan abonelerden Uğur Karaca, ekran okuyucu yazılım programı sayesinde bilgisayarı rahatlıkla kullanabildiğini ancak doğrulama kodu gerektiren işlemlerde zorlandıklarını belirterek, kodun seslendirilmesi sayesinde faturasını rahatlıkla ödeyebildiğini kaydetti.


AA


Geri Dön