20 / 04 / 2024

Gözde Grubu İzmir’de 3 bin konut üretecek!

 Gözde Grubu İzmir’de 3 bin konut üretecek!

Sağlık sektöründe başlayan iş hayatına daha sonra yapıyı da ekleyen Malatyalı Gözde Grubu, son dönemde İzmir’de Myvia konseptiyle hayata geçirdiği projeleriyle adından söz ettiriyor.



Sağlık sektöründe başlayan iş hayatına daha sonra yapıyı da ekleyen Malatyalı Gözde Grubu, son dönemde İzmir’de Myvia konseptiyle hayata geçirdiği projeleriyle adından söz ettiriyor.

Yaklaşık dört yıl önce İzmirli Ontan İnşaat ile işbirliği yaparak Myvia adı altında projeler geliştiren Gözde Grubu, İzmir’de çıtayı yükseltti. İlk etapta daha küçük ölçekli projeler yapan firma, en son 343 konutun yer aldığı Myvia Bahçe’nin inşasına başladı. Gözde Grubu’nun bunun dışında İzmir’e yönelik 6 projesi daha bulunuyor. Bu yıl içinde hayata geçmesi beklenen ve 400 milyon liranın üzerinde bir yatırım tutarı olan projeler kapsamında 3 bin konut üretilmesi bekleniyor. Konut, AVM ve otel yatırımlarını kapsayan projeler, Bornova, Buca ve Mavişehir bölgelerinde hayata geçirilecek. Firmanın, ayrıca Kuzey Ege’ye yönelikte yaşlı bakım merkezi kurma düşüncesi var. 

Son projeleri hakkında bilgi veren Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, Myvia Bahçe ile konutları barınma alanlarından çıkarıp, yaşam alanlarına dönüştürmek istediklerini belirterek, “6 tip dairenin bulunduğu projede, 343 konut yer alıyor. Oda servisinden araç yıkamaya, pet otelinden hobi bahçelerine, yüzme havuzundan kondisyon havuzuna kadar birçok detay var. Birinci etabın satışına başladığımız ilk 6 günde, projenin yüzde 7’sini sattık” dedi.


6 proje daha var


Devam eden projelerinin yanı sıra 6 yeni projelerinin daha bulunduğunu anlatan Kalı, şu bilgileri verdi; 
“Bornova’daki Myvia Bahçe’nin yakınında 513 daireli bir projemiz var. Burada hem konut, hem AVM, hem de otel olacak. Bir diğer projemiz ise Mavişehir’de. Burada da 145 konut yapacağız. Buca’da ise bölgenin konut anlayışını değiştirecek bir proje hazırlıyoruz. Buca’da bir diğer projemiz AVM. Özellikle üniversite öğrencilerine hitap eden bir butik AVM yapacağız. Bunların yanında bir kaç çalışmamız daha olacak. İzmir’de toplamda 3 bin konut üretmiş olacağız. 400 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım öngörüyoruz. Projelerimiz bir kaç aya kadar başlayacak.”


İzmir’den Türkiye’ye yayılacak

Myvia konseptinin dört bölümden oluştuğunu ifade eden Kalı, 4 yıl önce öğrenci yurdu olarak yola çıktıklarını, ardından öğrenci rezidanslarıyla devam ettiklerini ve bunu genç yaşam modellerinin izlediğini belirterek, “Son halka da ise genç yaşam, AVM ve otelin yanında, yaşlı yaşam merkezleri yer alıyor. Myvia İzmir’de doğdu,ama tüm Türkiye’ye yayılacak bir konsept olacak. İzmir’in dışında İstanbul, Ankara, Bursa, İzmit, Antalya ve Eskişehir gibi üniversite öğrencisi ve genç nüfusun fazla olduğu noktaları tercih edeceğiz. Otel yatırımları konusunda ise İzmir,  Ankara  ve İstanbul’u planlıyoruz” dedi.


Yaşlı yaşam merkezi


Myvia konseptinin içinde yer alan yaşlı bakım merkezleri için Kuzey Ege kıyılarını tercih ettiklerini aktaran Kalı, yurt dışından büyük ilgi olduğunu, bu alanda görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi. Kalı, “Yakın zamanda bunu hayata geçireceğiz. Yaşlıların ihtiyaç duyacağı her şey olacak. İlk etapta, 200 kişiden başlayan konaklama tesisleri oluşturacağız. Talebe göre bunu artırmayı planlıyoruz. Sağlık turizmi alanında da İzmir’de yatırım planlarımız bulunuyor. Güneşli gün sayısı ve Avrupa’ya hava sahası anlamında yakınlığı nedeniyle İzmir, şanslı bir kent. Bugüne kadar Çeşme turizmi ile anıldı. Ama artık sağlık turizmi de gündeminde yer alacak ve biz de burada rol alacağız” dedi.


Hızlı büyüme


Kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kalı, buna en acil ihtiyacı olan kentlerin başında İzmir’in geldiğini belirterek, “Kent hep dışa doğru büyüdü. Şimdi ise kentsel yenileme ile birlikte içe doğru büyüme söz konusu. Özellikle İstanbul-İzmir otoyolunun hayata geçmesi buraya olan talebi daha da artıracak. Dolayısıyla yakın gelecekte, kentteki büyüme trendini İzmirliler bile takip etmekte zorlanacak. Biz de bu gelişmeyi görerek, yatırımlarımıza yön veriyoruz” dedi.


Yaşamayı bilenlerin gizli dünyası


Sektördeki 25 yıllık tecrübesiyle müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda farklı niteliklerde projelere imza atan Katal İnşaat, Karşıyaka Örnekköy’e inşa ettiği ‘Yakamoz Evleri’ projesiyle iddiasını ortaya koyuyor. ‘Yaşamayı bilenlerin gizli dünyası’ sloganıyla satışına başlanan daireler, konforu her zaman en önde tutan tarzıyla doğayla iç içe, çocuk oyun alanları, açık yüzme havuzu, modern mimari anlayışı, son teknoloji ile kurulmuş alt yapısı, sosyal donatıları, kalite, güvenlik ve uygun kredi koşullarıyla sahiplerini bekliyor.

İzmir’in yükselen değeri Karşıyaka’da, mülkiyeti tamamen Katal İnşaat’a ait olan 4.700 metrekare arsa üzerine 2 blok ve brüt 150 metrekare 74 daireden oluşan Yakamoz Evleri, mimari, ergonomik ve görsel açıdan yaşam konforunu ilke ediniyor.


Nisan 2013te teslim


C-35 kalitesinde beton kullanılan bloklarda, en son deprem yönetmeliğine göre üretim yapıldığının altını çizen Katal Şirketler Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Tahsin Şahin, “Sadece bir ev değil, yepyeni bir hayata başlamak isteyenlerin yeni adresi Yakamoz Evleri olmalı. Binalarımızda taşıyıcı sistem betonarme karkas, radye temel üzerine perde beton teknolojisi kullanılmış olup, dış duvarlarda iki tuğla arası ısı yalıtımı uygulanmıştır. 30 Nisan 2013’te anahtar teslimi yapılacak Yakamoz Evleri, sakinlerine 7’den 70’e her türlü imkanı sunmakla birlikte, 24 saat kameralı güvenlik sistemi, merkezi uydu sistemi, bahçe peyzajı ve otomatik sulama sistemi, tüm katlarda sensörlü aydınlatmalar, çocuk parkı ve bahçe oturma grupları, her daire için açık otopark, çok amaçlı kapalı spor salonu ve açık yüzme havuzu gibi imkanlarla Örnekköy’e yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor” diye konuştu.


Mete Tamer OMUR / Hürriyet 


Geri Dön