19 / 04 / 2024

Gözler Ali Babacan'da!

Gözler Ali Babacan'da!

Son dakikada Ak Parti Milletvekili aday listesine giren Ali Babacan’ın kredi kartına taksit sınırlaması, Orta Vadeli Program ve AK Parti’nin seçim beyannamesine etkisi merak konusu...



Son dakikada Ak Parti Milletvekili aday listesine giren Ali Babacan’ın kredi kartına taksit sınırlaması, Orta Vadeli Program ve AK Parti’nin ekim ayında açıklaması planlanan seçim beyannamesine etkisi merak konusu oldu.


Ekim ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekonomiye ilişkin vaatlerini açıklaması beklenirken, bu süreçte sürpriz bir şekilde milletvekili aday listesine giren Ali Babacan’ın da etkisi merak konusu oldu. 


TAKSİT SINIRI NE OLACAK


Kredi kartlarına taksit sınırlaması Ali Babacan’ın istediği bir düzenlemeydi ve uygulamaya konuldu. Ancak seçim hükümetinde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olan Cevdet Yılmaz, kredi kartındaki taksit sınırlamasının gözden geçirileceğini açıkladı.


ORTA VADELİ PROGRAM


2016 yılına ilişkin bütçe tasarısı bu yıl TBMM’de görüşülemeyecek. Ancak 17 Ekim’de bir tasarı sunulacak. Bütçe Meclis’e sunulmadan önce Orta Vadeli Program (OVP) ve Orta Vadeli Mali Planın yayımlanması gerekiyor. Buna göre şu anda HDP’li Müslüm Doğan’ın yönettiği Kalkınma Bakanlığı’nın hazırladığı OVP’nin eylül ayının ilk haftasında yayınlanması gerekiyordu. OVP’de gelecek üç yıla ilişkin büyüme, enflasyon gibi tahminlere yer veriliyor. Ancak OVP hâlâ yayımlanmadı. OVP’nin ardından 15 Eylül’e kadar çıkarılması gereken mali plan da henüz yayınlanmadı. 2016 bütçesi görüşülemeyeceği, geçici bütçe devreye gireceği için OVP’den büyük bir beklenti yok. Ancak büyüme, enflasyon gibi makro ekonomik göstergelerde yine de bir işaret vermesi bekleniyor.


Ekimde seçim beyannamesi


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, ekim ayında başta emeklileri ilgilendiren düzenlemeler olmak üzere seçim vaatlerini açıklaması bekleniyor. 7 Haziran seçiminde diğer partilerin emekliler ve çalışanlara yönelik vaatleri dikkat çekmişti. 100 liralık zammın yanı sıra bu vaatlerde de Babacan’ın inisiyatif alabileceği belirtiliyor.


Hürriyet




Geri Dön