19 / 04 / 2024

Göztepe eski Çocuk Esirgeme Kurumu arazisi ne olacak?

Göztepe eski Çocuk Esirgeme Kurumu arazisi ne olacak?

Anadolu yakasının en değerli arazilerinden biri olan Göztepe'deki eski Çocuk Esirgeme Kurumu'nun bulunduğu 40 dönümlük arazi yapılaşmaya açıldı..



Anadolu yakasının en değerli arazilerinden biri olan Göztepe'deki eski Çocuk Esirgeme Kurumu'nun bulunduğu 40 dönümlük arazi yapılaşmaya açıldı. İBB Meclisi'nde görüşülen rapora itiraz eden CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ "Kadıköy Belediyesi olarak dava açtık. Kadıköy Belediye Başkanı'nm burayla ilgili itirazı var. Buranın yeşil alan olarak kalmasını istiyor" dedi. AKP'li Meclis üyesi Timur Soysal da "Kadıköy Belediyesi'nin itirazı dinin tesisin yeşil alana yapılma istemiydi. O bölgede din tesis alanı ihtiyacı olduğu için dini tesis alanının da korunmasını uygun gördük" diye konuştu. 


Üsküdar Altunizade de Capitol Alışveriş Merkezi'nin karşısında yer alan parselin kamuya terk edien yeşil alanın bir kısmı ticaret alanı ilan edildi. Rapor geçen İBB Şubat ayı meclis oturumlarında tekrar gündeme gelmiş fakat yeşil alanın yapılaşmaya açılması uygun görülmemişti. Önceki gün İBB Meclisinde görüşülen ayııı rapora itiraz eden CHP'li Meclis üyesi Nezih Küçükerden "Bu alanın üstünde kaçak inşaat var. Ayrılmış yeşil alanın bir kısmını ticaret alanına alıyorlar. Yeşil alan payını azaltınca 3 dönüm inşaat alanı arttırılmış oldu. Yeşil alan açılması kişiye rant getirdi" dedi. 


Önceki gün yapılan İBB Meclisi gündemine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile İBB arasında Sirkeci Garı'nın İBB'ye devredilmesiyle ilgili protokol yapma yetki talebi geldi. Protokolü eleştiren CHP'li Meclis üyesi Hakkı Sağlam "Yakın tarihte de Kültür AŞ'ye devredileceği, oradan da kendi siyasi parti yandaşlarına verileceğini, amaç dışı kullanılacağını düşünüyoruz" dedi. Dünkü oturumda hizmet protokolü hazırlanması için İBB Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Üsküdar Altunizade'deki bir arsa ile Göztepe'de Çocuk Esirgeme Kurumu'nun bulunduğu arsa projeleri geçti. 


Cumhuriyet


Geri Dön