27 / 04 / 2024

Göztepe Stadı inşaatı önümüzdeki hafta başlayacak!

Göztepe Stadı inşaatı önümüzdeki hafta başlayacak!

Göztepe'ye müjde... Tüm İzmir takımları gibi, sarı-kırmızılı ekibin de en büyük sancılarından biri olan stat problemi nihayet çözülüyor.



Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, ihalesini 2014'te yaptığı, ancak Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu arazideki istimlak problemleri yüzünden bir türlü inşaatına başlanamayan yeni Göztepe Stadı için önümüzdeki hafta kazma vuruluyor. 


YIKIM KARARI BİLDİRİLDİ 

Stat inşaatının başlatılmasının önündeki tek engel olan 150 metrekarelik özel mülkiyetle ilgili istimlak sorunu tamamen ortadan kalktı. Yıkım kararı kulübe resmen bildirildi ve Gürsel Aksel Stadı içindeki halı saha ve kantin gibi iki ticari işletmeye, 22 Aralık'a kadar inşaat alanını tahliye etmeleri bildirildi. 


Sabah Egeli



Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Gürsel Aksel Stadı’ndaki istimlak problemi çözüldü. Göz Göz, altyapı takımları için antrenman sahası buldu. Sıra eski stadın yıkılarak, yerine yenisinin yapılmasına geldi

Göztepe'ye müjde... Sarı-kırmızılı ekibin de en büyük sancılarından biri olan stat problemi çözülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, ihalesini 2014'te yaptığı, ancak Gürsel Aksel Stadı'nın bulunduğu arazideki istimlak problemleri yüzünden bir türlü inşaatına başlanamayan yeni Göztepe Stadı için önümüzdeki hafta kazma vuruluyor. İnşaatının başlatılmasının önündeki tek engel olan 150 metrekarelik mülkiyetle ilgili istimlak sorunu tamamen ortadan kalktı. 


Yıkım kararı kulübe bildirildi 

Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın devreye girmesi, inşaatın önündeki son engeli de kaldırdı. Yıkım kararı kulübe resmen bildirildi ve Gürsel Aksel Stadı içindeki halı saha ve kantin gibi iki ticari işletmeye, 22 Aralık'a kadar inşaat alanını tahliye etmeleri bildirildi. Önümüzdeki hafta Gürsel Aksel Stadı'nda, yeni stadın ihalesini alan DOYAP Yapı A.Ş tarafından yıkım çalışmalarının başlatılacağı öğrenildi. Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya'da yıkım kararının kendilerine ulaştığını belirtirken, "Nihayet bürokratik engeller bitti. Stat ile ilgili bütün sorunlar çözüldü. Biz artık zaman kaybetmeden stat inşaatına başlamak istiyoruz. Artık stat yapımı süreci başladı" diye konuştu.  


Hayaller gerçek oluyor

Göztepe, yapımı 2 yıl sürmesi planlanan stat tamamlandığında, önemli bir sıkıntıyı aşmış olacak. PTT 1. Lig'de şampiyonluğa koşan ve stat sorunu yüzünden maçlarını Manisa'da oynayan Göztepe, stadında yeni zaferlere koşacak. Göztepe CEO'su Kerem Ertan, artık Göztepe'nin hayallerinin gerçek olduğunu ifade ederek stat müjdesini "Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın katkılarıyla hayalimiz gerçekleşiyor. Göztepe bu stadı 91 yıldır bekliyor" diye değerlendirdi. Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'nde faaliyet gösteren Göztepe Spor Okulları stadın inşaatı sürecinde Balçova ve Narlıdere'deki tesislerde çalışacak. Süper Lig'de mücadele eden Göztepe Erkek Hentbol takımının kullanımı için de, sezonun sonuna dek stat içindeki salon yıkılmayacak.


Aksel'e veda vakti

Yıkım kararının kulübe ulaşmasının ardından yönetim, emektar tesise veda hazırlıklarına başladı. Göztepe'nin tarihinde önemli yere sahip olan ve Atletico zaferiyle ünlenen efsane kadronun yanı sıra birçok yıldızın top koşturduğu tesislere bugün veda töreni düzenlenecek.


Yeni Asır


Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Göztepe'nin İzmir'de Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu alana inşa edilmesi planlanan 15 bin kapasiteli yeni stadıyla ilgili engel aşıldı. Belediyenin arazi içindeki arsasını GSGM'ye devrettiği ve arazideki özel mülkiyet probleminin de çözüldüğü açıklandı. Başkan vekili Talat Papatya, "Halı saha ve kantin tahliye edip inşaata başlanacak" dedi.


Taraf


Geri Dön