19 / 03 / 2024

Göztepe ve Karşıyaka statları için engel kalmadı!

Göztepe ve Karşıyaka statları için engel kalmadı!

Göztepe ve Karşıyaka'ya yapılacak statlarla ilgili Büyükşehir'den sonra yargıdaki engel de kalktı. Meslek odalarının geçtiğimiz yıl ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile açtığı davalar reddedildi




İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin önceki gün Gürsel Aksel Stadı'nın yanındaki 1406 metrekarelik arazinin bedelsiz devir talebini onaylasının ardından dün de önemli bir gelişme yaşandı. Meslek odalarının geçtiğimiz yıl Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalelerinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile açtığı iki ayrı davayı karara bağlayan mahkemeden ret kararı geldi. Böylece Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Karşıyaka ile Göztepe'ye yapılması planlanan statlarla ilgili hiçbir engel kaymamış oldu.


DAVALARIN TAMAMINA RET

Merkezi idare ile yerel yönetim arasında çıkmaza yol açan ve kent gündeminin başlıca tartışma konusu haline gelen stat krizinde yargı son sözünü söyledi. Geçtiğimiz yıl içerisinde Karşıyaka ve Göztepe statları yapım ihalesinin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine dava açan Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubesi'ne yargıdan ret yanıtı geldi. Stat ihalelerinin hukuka, kamu yararına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına aykırı olduğu gerekçesi ile mahkemeye giden meslek odasının açtığı davalarda İzmir İdare Mahkemesi son sözünü söyledi.


İPTALİNİ İSTEMİŞTİ

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin, Karşıyaka ve Göztepe statları yapım ihalesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle ayrı ayrı açtığı davalarda değerlendirmesini tamamlayan mahkeme, odanın dava açma ehliyetine sahip olmadığını belirterek itirazların tamamını reddetti ve işlemin hukuka ve mevzuata uygun olduğuna karar verdi.


Göz-Göz'de bayram

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, önceki gün yapılan toplantıda Gürsel Aksel Stadı'nın yanındaki 1406 metrekarelik arazinin bedelsiz devir talebini onaylarken, karar Göztepe cephesinde büyük coşku yarattı. Başkan Vekili Talat Papatya, en kısa sürede 21 bin kişilik stat inşaatına başlanıp rekor bir sürede projeyi tamamlamak istediklerini belirtti. Gürsel Aksel'de faaliyet gösteren altyapıyı taşımak için de İnciraltı'nda arazi aradıklarını belirten Papatya, "Kalıcı bir yer bulana kadar İzmirspor'un İnciraltı Tesisleri'ni de kullanabiliriz" dedi. Bu arada Göztepe Stadı'nın ilahesini alan DOYAP Yapı Sanayi Enerji ve Mühendislik firmasının sahibi Selahattin Doyran, "Bundan sonraki süreç ruhsat ve proje ile ilgili işlemlerle alakalı. Beklentimiz 1-2 ay içinde stat inşaatına başlamak. İnşaatın tamamlanma süresi 2 yıl ancak biz 1.5 yılda bitirmeyi planlıyoruz" dedi. 



Yeni Asır




Geri Dön