26 / 04 / 2024

Grand Ankara Rixos açıldı

Grand Ankara Rixos açıldı

TBMM'nin karşısında bulunan Eski Büyük Ankara Oteli, Grand Ankara Rixos olarak hizmete açıldı.



Açılış törenine Başbakan Erdoğan'nın yanı sıra çok sayıda siyasetçi bürokrat ve işadamı katıldı. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada Ankara'nın 5 yıldızlı otellere ihtiyacı olduğunu belirterek Rixos'un bu ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Açılışı yapılan otelin yerli ve yabancı misafirlere ev sahipliği yapacağını kaydeden Erdoğan, bu tesisin sadece  Ankara  için değil Türkiye için de önemli olduğunu vurguladı. Çelikler Yatırım Holding tarafından özelleştirme sonucu satın alınan otelin işletmesi Rixos Hotels'e verildi. Ankara Rixos'da 129 standart, 20 grand suit, 64 köşe, bir executive suite ve bir kral dairesi olmak üzere 215 oda bulunuyor.  (Yenişafak)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Rixos Grand Ankara Oteli siyasetin kalbinde açıldı 

Büyük Ankara Oteli, restore edilmesinin ardından Rixos adıyla yeniden faaliyete geçti. 5 yıldızlı otelin açılışını Başbakan Tayyip Erdoğan yaptı.

ANKARA'NIN en ünlü otellerinden biri olan tarihi Büyük Ankara Oteli, Rixos Hotels Grubu'nun işletmeciliğiyle geri döndü. Rixos Grand Ankara adıyla hizmet verecek olan otel Çelikler Holding tarafından 150 milyon dolarlık yatırımla yenilendi. 215 odalı otel, dün Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle resmen hizmete girdi. Törene Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın da aralarında bulunduğu siyaset ve iş dünyasından isimler de katıldı.

TÜRKİYE İÇİN KAZANIM

ERDOĞAN, açılış töreninde yaptığı konuşmada otelin sadece başkent için değil Türkiye için de kazanım olduğunu belirterek `Rixos her geçen gün büyüyor. Markalaşma böyle olacak. İddialı isimlerin devlet olarak yanında olacağız' dedi. Erdoğan, `Ben bu girişimi burada tebrik ediyorum. İnşallah Başkentimizin, ülkemizin hayırlı yardımlarına zemin oluşturur' diye konuştu. Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ise `Rixos, otelcilik sektöründe sürekli büyümektedir. Ülkemizde ve dünyada değişik yerlerde markamızı ve imajımızı taşımaktayız. Ankara'da Türk misafirperverliğini hem dışardan hem içerden gelen misafirlere sunacağız. Marka olmak çok önemli. Rixos bu konuda ülkemizden dışarı marka ihracını gerçekleştiren kurumlardan bir tanesi. Halen Türkiye'de 9 tesisle hizmet vermekteyiz. Yurtdışına açacağımız 3 tesisle birlikte toplam 12 tesisle hizmet vereceğiz' dedi. Çelikler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik de otel için 150 milyon dolarlık yatırım yapıldığını belirterek, 300'ün üzerinde Ankaralı'ya iş imkanı sağlandığını ifade etti. Öte yandan, yeni açılan otelde Başbakan Erdoğan'ın doktoru Koray Gürsel ile Selin Gülen'in nikah töreni de kıyıldı. Nikah törenine Başbakan Erdoğan da katıldı.

DÜNYA GÖZ HASTANESİNİ DE AÇTI

ERDOĞAN dün ayrıca Dünya Göz Hastanesi Ankara Şubesi'nin açılış törenine de katıldı. Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada ise Türkiye'de bürokratik oligarşi olduğunu belirterek, `Eğer bu milleti seven varsa bürokratik oligarşiye teslim olmadan bu konuda katkı sağlamalı. Bürokrasi-siyasetçi el ele verip ülkemizi sıçratacağız' dedi. Erdoğan, iddialarının krizi fırsata dönüştürmek olduğunu da ifade etti. NEŞE SARIDOĞAN

Dekorasyonda 5.8 milyon kristal kullanıldı

 129 standart, 20 suit, 64 köşe, 1 executive suite ve 1 kral dairesi olmak üzere toplam 215 oda mevcut. l Otelin fuayesinde 28 metrelik avizede tam 72 bin adet kristal top bulunuyor. Üretimi Türkiye'de yapılan avize, halen Türkiye'deki otellerde kullanılan `en büyük avize' unvanını taşıyor. l Otelin yapımında 5 milyon 820 bin adet kristal ve 480 bin adet de LED aydınlatma kullanıldı. l Kojenerasyon yöntemi ile ihtiyacı olan elektriği kendisi üreterek Türkiye'de Kyoto standartlarında çalışan nadir oteller arasında yer alıyor.

Başkent'in tek yeşil oteli

Rixos Grand Ankara, başkentin tek `Yeşil' oteli olma özelliğini de taşıyor. İhtiyacı olan elektriği kendisi üretecek olan otel, ihtiyaç fazlası olan enerjiyi stoklayarak yeniden sisteme kazandırabiliyor. (Star)


Geri Dön