26 / 04 / 2024

Grand Tower'daki penthouse'lar açık artırma ile satılacak!

Grand Tower'daki penthouse'lar açık artırma ile satılacak!

Varyap Meridian'da yer alan Grand Tower'ın en üst 3 katında yer alan biner metrekarelik penthouse'lar yoğun ilgi nedeniyle açık artırma ile satılacak. Penthouse fiyatlarının 10 milyon liraları aşması bekleniyor



Varyap, Batı Ataşehir'de inşa ettiği ve 2010'da 'Dünyanın En İyi mimari Projesi' seçilen Varyap Meridian projesi içindeki 61 katlı Varyap Grand Tower'ın en üst katında yer alan biner metrekarelik üç katı açık artırmayla satışa sunuyor. Böylece Varyap, Türkiye'de bir ilke daha imza atarak konutta açıkartırmalı satış dönemini başlatmış oldu. Varyap'ın Emlak konut GYO ile Hasılat Paylaşımı Modeli'yle hayata geçirdiği proje içindeki iş otel ve kongre merkezinden oluşan Meridian for Businness' ta yer alan ticari üniteler'de 26 Ağustos'ta yapılacak açık artırmayla satışa çıkacak. Varyap Meridian projesinde, 20 ile 61 kata sahip 5 rezidans, kule içerisinde bin 500 konut, 50 bin metrekarelik kiralık alana kurulan bir iş merkezi, 20 bin metrekarelik ofis binası, kongre ve iş merkezi ile toplam 6 kule ve 3 adet yatay ticari blok bulunuyor.

Zirve'de yaşam için yarış
Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Varyap Meridian projesinin birinci ve ikinci etabının satışlarının tamamlandığını, Varyap Grand Tower'in satışa açtıkları kısmının, 6 ayda yüzde 75'inin satışını gerçekleştirdiklerini belirtti. Varyap Grand Tower'ın zirvesindeki 79 dairelnin satışlarına başladıklarını söyleyen Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş da, Grand Tower'daki son 3 katı komple kat olarak satışa sunduklarını ifade etti.

Dev proje 2011'de başlayacak
Erdinç Varlıbaş, GAP İnşaat ile birlikte dünya gayrimenkul piyasasında ses getirecek projenin hazırlırlıklarının devam ettiğini belirterek, ''Dünyada eşi olmayan bir AVM, onun üzerinde kuleler ve bunların üzerinde otel, ofis ve rezidans, üniversite, hatta okul ve kültür, kongre merkezinin olduğu inanılmaz bir proje ortaya çıkarıyoruz. Açıkta bir cadde yaratıyoruz. Proje ruhsat aşamasında. Belki yüzde 50'si yurt dışı yatırımcıya sunulacak. Hedefimiz 2011 içinde projeye başlamak' dedi'' diye konuştu.

'Satış geliri 766 milyonu geçer'
Emlak Konut GYO Genel Müdürün Murat Kurum da Varyap Meridian'da başlarken satış toplam gelirini 766 milyon lira olarak belirlediklerini, şirketin buradaki payının da 338 milyon lira olduğunu hatırlatarak, bugüne kadar bu projede 814 adet bağımsız bölüm satışı, 6 adet villa satışı gerçekleştirildiğini, bunların da satış hasılatının 402 milyon olduğunu belirtti. Kurum, 'Bugünden görüyoruz ki bu proje belirlenen 766 milyon liralık satış geliri üzerine çıkacak' şeklinde konuştu.

Yüzde 300 prim öngörülüyor
Bugüne kadar Varyap Meridian'da 812 konutun satışının tamamlandığını ifade eden Erdinç Varlıbaş, iki yıl önce satışa başlarken 3 bin-3 bin 6500 TL ıolan metrekare fiyatlarının bugün ortalama 7 bin TL'lere ulaştığını bu rakamın 10 bin TL'leri bulacağını kaydetti. Varlıbaş, 'Otoriter 2012 yılında Varyap Meridian'ın tamamlanması ile birlikte yüzde 300'e varan oranda prim yapacağını öngörmektedir. Zaten bugüne kadar yüzde 150 ile 200 arasına ulaşmış daireler var. satışı yapılan 812 daireden 34 tanesi yabancılara satıldı' diye konuştu.

Varyap da halka açılıyor
VARYAP'ın halka arzı için resmi faaliyetlere başladıklarını açıklayan Erdinç Varlıbaş, yakın zamanda bu konuyla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.

Sabah Emlak

216 444 40 30

www.varyap.com.tr

[email protected]

http://www.varyapmeridian.com/

 


Geri Dön