27 / 04 / 2024

Greenox basın toplantısı 6 Temmuz'da!

Greenox basın toplantısı 6 Temmuz'da!

İstanbul, dünyanın 2. ve Türkiye’nin ilk dikey orman projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Greenox basın toplantısı 6 Temmuz'da gerçekleşecek.



İstanbul, dünyanın 2. ve Türkiye’nin ilk dikey orman projesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


4. Levent metro istasyonuna 5 dakika yürüme mesafesinde yer alan gayrimenkul projesi Greenox, İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüme “yeşil” bir yaklaşım getirecek. Dünyadaki en son trendi temsil eden sürdürülebilir mimari örneği Greenox tamamlandığında; 900 ağaçla kaplı dış cephesi ve 25.500 bitkinin dikileceği Avrupa’nın en yüksek yeşil duvarlarıyla, dünyanın 2. ve Türkiye’nin ilk dikey ormanı unvanına sahip olacak.


Greenox’un ilk ağacı, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın ev sahipliğinde düzenlenecek törenle yerine yerleştirilecek. Boyu 4 metre ve ağırlığı 330 kg olan melez servi ağacı (Cupressocypris leylandii), dev bir vinçle 40 metre yüksekliğe çıkarılacak, 12. kattaki büyük saksıya dikilerek can suyu verilecek.


Doğadan aldığını doğaya geri vermeyi hedefleyen bir yeşil dönüşüm projesi olarak Aycan - Feres İş Ortaklığı tarafından gerçekleştirilen Greenox’ta, ağaç ve bitkilerin dikimine Eylül’de başlanacak. Binanın dış cephesinde oluşturulacak bitki örtüsü, yatayda 1 dönümlük yeşil alana eşdeğer olacak. Sürdürülebilir sistemlerle donatılacak binanın içi de dışı gibi yeşil olacak. Greenox, Kasım ayında tamamlanacak.


Dünyanın 2. ve Türkiye’nin ilk dikey orman projesine tanıklık etmek üzere, 6 Temmuz Perşembe günü basın toplantısı düzenlenecek. 




Geri Dön