24 / 04 / 2024

Grundig, büyümede hedef yükseltti!

Grundig, büyümede hedef yükseltti!

Arçelik bünyesindeki Alman marka Grundig, büyümede hedef yükseltti. IFA 2016’da yeni ürün gamını sergileyen marka, Türkiye ve Avrupa’yla ilgili de büyüme hedeflerini paylaştı.




Arçelik bünyesindeki Alman marka Grundig, büyümede hedef yükseltti. IFA 2016’da yeni ürün gamını sergileyen marka, Türkiye ve Avrupa’yla ilgili de büyüme hedeflerini paylaştı.


Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, iki yıl önce Grundig’in beyaz eşyaya girdiğini belirterek, premium bir ürün grubu yarattıklarını, şu anda Grundig’in 500’den fazla ürününün bulunduğunu, bunların 65 ülkede satılacağını söyledi.


Grundig cirosunun 5 yıl içinde Arçelik’in toplam cirosunun yüzde 20’sini oluşturmasını hedeflediklerini kaydeden Bulgurlu, “Şu anda Arçelik’in cirosu 5 milyar euro. Yüzde 20 çok önemli bir oran. Tabii ki Arçelik de burada durmayacak. Şu anda Grundig’in ağırlıklı televizyon satışıyla 500 milyon euro cirosu var. Beyaz eşya gamı artınca cirosu da daha çok artacak” dedi.

Bulgurlu, ev elektroniğinin tüm segmentlerinde ürün sunabilen tek Avrupalı marka olarak konumlarını güçlendirmeye devam ettiklerini vurguladı. 

OLED TV atağı

IFA’da 3 bin 600 metrekarelik standında 152’si yeni olmak üzere 560 ürün sergileyen Grundig, OLED ve Android TV’sini de tanıttı. Türkiye’de geliştirilen OLED TV, dünya pazarlarına Grundig markasıyla ulaşacak. Türkiye’de Arçelik markasıyla satışta olacak. 65 inç boyutundaki OLED TV, 12 bin 500 lira fiyat etiketiyle bu ay içinde satışa çıkacak. 

Android severlere hitap eden Android TV ise gelişmiş akıllı özellikleriyle öne çıkıyor. TV’de yer alan 3 yönlü stereo ses sistemi, Google Music, Google Video, Google Cast gibi çok sayıda hizmeti sunması ve sesle kontrol edilebilen uzaktan kumandası ile dikkat çekiyor. Bulgurlu “Tüplü televizyondan LCD’ye geçiş neyse LCD’den OLED’e geçiş de aynı gelişim. Bizi çok heyecanlandırıyor. Aynı bizim gibi Yönetim Kurulu Başkanımız Rahmi Koç Bey de çok heyecanlı” dedi.

Soğutuculu fırın tekno bitki devri

Grundig’in IFA’da sergilenen yeni ev elektroniği ürünlerinden biri ise, soğutuculu fırın. Kullanıcının aynı fırında hem soğutma hem de pişirme işlemini yapmasına olanak veriyor. Örneğin Sabah bir yemek hazırlayıp eve dönerken pişirmeyi uzaktan başlatıncaya dek taze tutmak (5 derece) için ideal bir çözüm.

Grundig’in fuarda ilgi çeken ürünlerinden biri ise yeşil bitkilerin ev ortamında yetiştirilmesini sağlayan HerbGarden oldu. HerbGarden, zirai ilaç kullanmaksızın evde, tohumdan taze ve pestisit içermeyen sağlıklı otsu bitkiler yetiştirilmesine olanak veriyor. Bu sistemde altı set bitki yetiştirme haznesi, otomatik su sirkülasyon sistemi, periyodik gün ışığını simüle eden LED ışık kaynakları ve otomatik hava sirkülasyon sistemi bulunuyor. 



Milliyet


Geri Dön