18 / 04 / 2024

GS'nin Riva projesi için 10 firma yeterlilik aldı!

GS'nin Riva projesi için 10 firma yeterlilik aldı!

Riva'daki planları kesinleştirerek önemli bir dönemeci arkada bırakan Galasaray Spor Kulübü, düzenleyeceği ihale için ön yeterlilik alan firmaları açıkladı. Riva projesindeki 10 isim 10 Aralık'a kitlendi



Riva'daki planları kesinleştirerek önemli bir dönemeci arkada bırakan Galasaray Spor Kulübü, düzenleyeceği ihale için ön yeterlilik alan firmaları açıkladı. Dosya alan 23 firmadan 10"unun ön yeterliliği geçtiğini dile getiren Galatasaray Yöneticisi Işın çelebi, teklifleri aldıktan sonra yeniden masaya oturularak pazarlık yapılabileceğini açıkladı.
Ön yeterliliği alan firmaları Soyak, Sur Yapı, Kuzu, Acarlar, Bahadır İnşaat, Abarlar, Kayalar, Yamata, çelikler ve Uzunlar olarak açıklayan çelebi, bu firmalara 10 Aralık'ta yeniden masaya oturularak niahi kararın alınması için üç soru sorulacağın belirtti. Firmalara, œHasılatınız ne olacak Yapacağınız hasılattan Galatasaray'a ne kadar ödeme yapacaksınız Bunun ne kadarını peşin vereceksiniz sorularını yöneltileceğini belirten çelebi, œProjeden 250 ile 300 milyon dolar arasında bir hasılat bekliyoruz. Projeden ev alanlar tapuyu ihaleyi kazanan şirket son kuruşu ödenince alacaklar. Paranın tamamı Galatasaray hesabına geçtikten sonra tapular verilecek diye konuştu.

Kulübün yarım asrı teminat altında
Firmaların tümünün olumlu referanslara sahip olduğuna dikkat çeken Bu firmaların yeterliliği geçtiğini ve hepsi hakkında olumlu referansların olduğuna dikkat çeken çelebi, œMali yeterlilikleri tamam. Biz uzun vadede hem kendi markasını hem de Galakasaray markasını düşünen bir şirketle anlaşmak istiyoruz. Bu arada 10 Aralık'taki toplantıdan sonra pazarlık için yeniden masaya oturabiliriz şeklinde konuştu.
Amaçlarını ˜klübün tahsil edebileceği parayı maksimuma çıkarmak" olarak açıklayan çelebi, œBu çerçevede elimizden geleni yapacağız. Bir zamanlar icradan satışa çıkarılan arsanın ne kadar değerli olduğunu tüm Galatasaray camiasına ispatlayacağız. Amacımız yeni arsa ve arazi yatırımlarıyla kulübün geleceğini garanti altına almak olacak. Dedi.
Açıklamasında Riva"daki arazinin bir zamanlar sorunluolduğunu ve imar almak için uzun bir süre beklendiğine atıftabulunan çelebi, œBiz sorunlu aldığımız finansal yapıyı en az 50 yıl devam edecek sağlam bir finansal yapıya kavuşturacağız. Arsa ve arazi almamızdaki amacımız da bu. Riva, bunun en güzel örneği oldu. Bu arsayı kulübümüze kazandıranlara teşekkür ediyoruz' diye konuştu.
 
 
GALATASARAY'IN RİVA PLANI
- 1 milyon 175 bin metrekare arazi 850 bin metrekare arsaya dönüştürüldü
- Arsanın İçinde 150 bin metrekareden fazla özel orman var. Araziyi en cazip kılan özellik bu.
- Planlamaya göre Galatasaray bu arsa üzerine 840 civarında villa yaptıracak


Geri Dön